Μια υπέροχα δροσιστική σπιτική λεμονάδα με φραουλένια γεύση, που μπορείτε να σερβίρετε είτε με παγάκια είτε με τριμμένο πάγο.
20′ προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 6
- 6 κούπες νερό
- 1 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, σε φέτες
- 1 1⁄2 κούπα φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- τριμμένος πάγος ή παγάκια
Διαδικασία
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαφρύ αυτό σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού και 3 κούπες από το (κρύο) σιρόπι μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
- Τον αδειάζουμε σε μεγάλη κανάτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Μοιράζουμε σε ποτήρι
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.
Πηγή: Γαστρονόμος
Διαβάστε ακόμη:
- Σορμπέ φράουλα μόνο με 2 υλικά
- Σορμπέ φράουλα με δυόσμο χωρίς παγωτομηχανή
- Πολύχρωμο ζελέ με φρούτα και γιαούρτι
- Άκρα: Το νέο εστιατόριο στο Παγκράτι που θα συζητηθεί (και δικαίως)
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Επιστήμες
Μερική Απασχόληση
31-01-2024
Ξηροκρηνη
400
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..