Σορμπέ φράουλα μόνο με 2 υλικά
Μόνο δύο υλικά: ζουμερές φράουλες και αρωματικό μέλι και έτοιμο το απίθανο σορμπέ μας.

15′ προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 15′

Υλικά

Βάρος: 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα ευρύχωρο μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  2. Τις βγάζουμε και τις χτυπάμε, όπως είναι παγωμένες, στον πολυκόφτη, μαζί με το μέλι, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν γρανίτα.
  3. Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο ανοξείδωτο ή πλαστικό, το κλείνουμε με το καπάκι του ή το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
  4. Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει το σορμπέ. Σερβίρουμε σε μπολάκια μπάλες από το σορμπέ με κουτάλα παγωτού (σκουπ), που βυθίζουμε τακτικά σε ζεστό νερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;