Μόνο δύο υλικά: ζουμερές φράουλες και αρωματικό μέλι και έτοιμο το απίθανο σορμπέ μας.
15′ προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 15′
Υλικά
Βάρος: 600 γρ.
Διαδικασία
- Βάζουμε τις φράουλες σε ένα ευρύχωρο μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Τις βγάζουμε και τις χτυπάμε, όπως είναι παγωμένες, στον πολυκόφτη, μαζί με το μέλι, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα σαν γρανίτα.
- Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο ανοξείδωτο ή πλαστικό, το κλείνουμε με το καπάκι του ή το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να μαλακώσει το σορμπέ. Σερβίρουμε σε μπολάκια μπάλες από το σορμπέ με κουτάλα παγωτού (σκουπ), που βυθίζουμε τακτικά σε ζεστό νερό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.
Πηγή: Γαστρονόμος
Διαβάστε ακόμη:
- Σορμπέ φράουλα με δυόσμο χωρίς παγωτομηχανή
- Πολύχρωμο ζελέ με φρούτα και γιαούρτι
- Άκρα: Το νέο εστιατόριο στο Παγκράτι που θα συζητηθεί (και δικαίως)
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
06-03-2024
Αθήνα
1.000
Μεταφορές
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Μαρούσι
800
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..