Υποβρύχιο Titan: Ανθρώπινα λείψανα φέρεται να βρέθηκαν στα συντρίμμια του βαθυσκάφους
Εικόνες από τα διεθνή μέσα κατέγραψαν την αποφόρτωση από το πλοίο Horizon Arctic άμορφων όγκων της ατράκτου στην προβλήτα Σεν Τζον στο Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Ανθρώπινα λείψανα φέρεται να βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια από το υποβρύχιο βαθυσκάφος Titan που ανασύρθηκαν από την περιοχή τραγωδίας στον Ατλαντικό, σύμφωνα με την αμερικανική Ακτοφυλακή.

Οπως γνωστοποίησε η ακτοφυλακή στην ανακοίνωσή της, ιατροδικαστές και ειδικοί θα διενεργήσουν ανάλυση των φερόμενων ανθρώπινων υπολειμμάτων.

Εικόνες από τα διεθνή μέσα κατέγραψαν την αποφόρτωση από το πλοίο Horizon Arctic άμορφων όγκων της ατράκτου στην προβλήτα Σεν Τζον στο Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Μεταξύ των τμημάτων του βαθυσκάφους που μεταφέρθηκαν στη στεριά, βρισκόταν τη «μύτη», το πλωριαίο τμήμα του υποβρυχίου καθώς και μια άμορφη μάζα από καλώδια.

Και οι πέντε επιβάτες του υποβρύχιου σκάφους σκοτώθηκαν στις 18 Ιουνίου, όταν εκείνο υπέστη ενδόρρηξη, ενενήντα λεπτά μετά την καταβύθισή του στο διάσημο ναυάγιο που βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στο βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

Η υπηρεσία βρίσκεται στα πρώτα στάδια της έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας. Το Συμβούλιο Θαλάσσιων Ερευνών (MBI) της ακτοφυλακής θα μεταφέρει τα συντρίμμια σε λιμάνι των ΗΠΑ για περαιτέρω ανάλυση και έλεγχο.

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, Τζέισον Νόιμπάουερ, «υπολείπεται σημαντικός όγκος εργασίας που πρέπει να διεξαχθεί ώστε να γίνουν κατανοητοί οι παράγοντες που οδήγησαν στην ολέθρια απώλεια του Titan και να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθεί ξανά παρόμοια τραγωδία».

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;