Σε εξέλιξη η αντιφασιστική διαδήλωση στα Χανιά
Αντιφασιστική διαδήλωση στα Χανιά: Οι συγκεντρωμένοι έχουν γεμίσει το χώρο μπροστά στην πλατεία και με πανό και συνθήματα εκφράζουν την αντίθεσή τους στον φασισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά στην οποία συμμετέχουν φοιτητές απ’ όλη την Κρήτη, πολιτικές οργανώσεις και απλοί πολίτες.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν γεμίσει το χώρο μπροστά στην πλατεία και με πανό και συνθήματα εκφράζουν την αντίθεσή τους στον φασισμό.

«Η νεολαία στην πρώτη γραμμή ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό», γράφει το πανό του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και σχολών του. Θα ακολουθήσει πορεία από την πλατεία Αγοράς μέχρι το θέατρο «Βλησίδης» για στήριξη στη συγκέντρωση και πορεία ορατότητας. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Πρασόπουλος, τόνισε:

«Λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών οι φασίστες και ακροδεξιές ομάδες κάλεσαν σε συγκέντρωση μίσους ενάντια στη συγκέντρωση ορατότητας». Ο ίδιος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «φοιτητικοί σύλλογοι των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου κάλεσαν στη αντισυγκέντρωση προκειμένου να δείξουμε οι φοιτητές, η νεολαία ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τους ανεκτούμε στο νησί που έκαψαν οι ναζί και έκαναν θηριωδίες».

Η γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής, Στέλλα Ευθυμίου, τόνισε ότι «οι φοιτητικοί σύλλογοι, όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι, θα στεκόμαστε για πάντα απέναντι στο φασιστικό δηλητήριο και μίσος».

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν φοιτητές απ’ όλη την Κρήτη μετά από αποφάσεις των συλλόγων τους (Ενιαίος Πολυτεχνείου, Παιδαγωγικό Ρεθύμνου και Ιατρικής, Βιολογικό Ηρακλείου κ.α) πολιτικές οργανώσεις, το ΜεΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, το ΚΚΕ (μ-λ), η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Rosa Nera, κ.α.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία από την πλατεία Αγοράς στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια προς τη συγκέντρωση ορατότητας στο Κουμ Καπί.

View this post on Instagram

A post shared by @faseismos_kai_frikes

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;