Τελειώσατε το Succession; 5 σειρές για να... αναπληρώσετε το κενό
Το neolaia.gr έψαξε και βρήκε σειρές με παρόμοια πλοκή του Succession μπας και καταφέρουμε να καλύψουμε την ανάγκη για δραματική, μαύρη κωμωδία.

Το «Succession», η πολυβραβευμένη σειρά του Τζέσι Αρμστρονγκ που ισορροπεί ανάμεσα στα είδη της μαύρης κωμωδίας και του δράματος και προβλήθηκε στο δίκτυο του HBO από το 2018 έως το 2023, προσφέρει μια στοχαστική κριτική του σύγχρονου εταιρικού κόσμου και των ανθρωπίνων δυνάμεων που τον διαμορφώνουν, και είναι αναμφίβολα μια από τις πιο πολυσυζητημένες και αγαπημένες σειρές σήμερα.

Ωστόσο, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και όπως πολλοί το συνηθίζουμε, μετά το τέλος μια καλής σειράς, ψάχνουμε άλλες παρόμοιες με το Succession, ως υποκατάστατο.

Το neolaia.gr είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια και να σας βγάλει από την θέση του ψαξίματος, αφού βρήκε σειρές με παρόμοια πλοκή για να καλύψετε την ανάγκη για δραματική μαύρη κωμωδία.

Mad Men

Το Mad Men είναι μια Αμερικανική δραματική σειρά του 2008, η οποία ωστόσο έχει καταφέρει να παραμείνει δημοφιλής  μέχρι σήμερα.

Το Mad Men βασίζεται στην Αμερική της δεκαετίας του ’60 και σε μία πλασματική εταιρία διαφήμισης ονόματι Sterling Cooper, που έχει τα γραφεία της στη Λεωφόρο Μάντισον (Madison Avenue) της Νέας Υόρκης. Ο τίτλος της σειράς, μεταφράζεται στα Ελληνικά ως Τρελοί Άνθρωποι, παρατσούκλι προερχόμενο από το «Ad Men» που χρησιμοποιούσαν οι διαφημιστές της εποχής για τον εαυτό τους. Μέσα στο δραματικό κλίμα της σειράς, απεικονίζεται η μεταβαλλόμενη κοινωνία της Αμερικής του 1960.

Yellowstone

Με τον Kevin Costner να πρωταγωνιστεί, η σειρά ”Yellowstone” φέρνει τα στοιχεία ενός western στη μοντέρνα εποχή. Ο John Dutton είναι ιδιοκτήτητς του μεγαλύτερου ράντσου στο Μοντάνα. Από την άλλη έχουμε μια ινδιανική φυλή, εναντιωμένη στην αμερικανική κυβέρνηση και στην κοινωνία για τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος τους. Οι δύο πλευρές είναι ήδη μπλεγμένοι αφού μικρότερος γιος του John, ο Kayce, έχει παντρευτεί μία γυναίκα από το ράντσο των Ινδιάνων, και έχουν αποκτήσει παιδί. Παρά τις προσπάθειες του να μείνει ουδέτερος, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Η σειρά ξεκίνησε το 2018 και έχει εξελιχτεί σε σαρωτική επιτυχία, έχοντας τα βασικά στοιχεία ενός western σαν υπόβαθρο αλλά ανεπτυγμένα και εμπλουτισμένα με δραματικά στοιχεία, η εξαιρετική σκηνοθεσία και, φυσικά, το σενάριο του Taylor Sheridan.

MotherFatherSon

«Πολιτική, εξουσία, δύναμη. Και μια διαλυμένη οικογένεια στον βωμό τους». Αυτό είναι το tagline της μίνι σειράς «MotherFatherSon» του BBC (2019) και περιγράφει απόλυτα το σκηνικό που ξετυλίγεται σε οκτώ ωριαία επεισόδια. Η σειρά θρίλερ που κάνει πρεμιέρα στην ελεύθερη τηλεόραση το Σάββατο 13/2 στις 22:00 στην ΕΡΤ2 (με διπλό επεισόδιο), βάζει τον Ρίτσαρντ Γκιρ στον πρώτο του μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο να μπλέκει σε παιχνίδια εξουσίας, στον βωμό τον οποίων αψηφά τα πάντα.

Ως Μαξ, πανίσχυρος μεγιστάνας των ΜΜΕ, βλέπει την αυτοκρατορία του και τις άμυνές του σταδιακά να καταρρέουν όταν οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν και ο ίδιος έρχεται αντιμέτωπος με μια προσωπική τραγωδία που θα πυροδοτήσει την αναγκαστική «επανένωση» της οικογένειάς του.

The Staircase

Η νέα μίνι σειρά 8 επεισοδίων του HBO Max ακολουθεί μία από τις πιο πολύκροτες, περίεργες και γεμάτες ανατροπές αληθινές ιστορίες που απασχόλησαν την αμερικανική κοινή γνώμη.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, το the staircase ακολούθησε την ιστορία του συγγραφέα Μάικλ Πίτερσον ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για τον φόνο της γυναίκας του όταν το πτώμα της βρέθηκε στη βάση της σκάλας τους σπιτιού της, καλυμμένο και περιτριγυρισμένο από μια σοκαριστική ποσότητα αίματος.

Shameless

Το Shameless είναι αμερικανική τηλεοπτική σειρά η οποία μεταδίδεται από το τηλεοπτικό κανάλι Showtime. Δημιουργοί της σειράς είναι ο Τζον Γουέλς και Πολ Άμποτ και πρόκειται για διασκευή της ομότιτλης βρετανικής τηλεοπτικής σειράς του Άμποτ. Η σειρά διαδραματίζεται στις νότιες περιοχές του Σικάγου και συγκεκριμένα στην γειτονιά του Κανάριβιλ.

Η σειρά αυτή εστιάζει στην καθημερινή ζωή της δυσλειτουργικής οικογένειας του αλκοολικού Φρανκ Γκάλαχερ, πατέρα 6 παιδιών. Όταν μεθάει, τα παιδία του οφείλουν να διαχειρίζονται μόνα τους τον εαυτό τους.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;