Τα παράδοξα του Μηχανογραφικού ανά επιστημονικό πεδίο
Διαβάστε στο neolaia.gr χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου - Ποια είναι τα «παράδοξα» του μηχανογραφικού ανά επιστημονικό πεδίο;

Γνωρίζεις ότι μπορείς να γίνεις οικονομολόγος από τη θεωρητική ή ακόμα και μηχανικός από τα οικονομικά;

Είσαι υποψήφιος του 1ου επιστημονικού πεδίου;

Στο βίντεο που θα βρείτε παρακάτω, η Βιολέττα Μουστακαλή, σύμβουλος σπουδών της Orientum, δίνει σημαντικές πληροφορίες σε γονείς και παιδιά πριν την συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
  • Γνωρίζεις ότι οι απόφοιτοι των τμημάτων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Μακεδονίας, των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Σπουδών Παντείου, της Δημόσιας Διοίκησης Παντείου, και των Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και να εργαστούν ως οικονομολόγοι/λογιστές.

Έχεις ενδιαφέρον και στην πληροφορική;

  • Γνωρίζεις ότι οι πτυχιούχοι του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ορίζονται ως πτυχιούχοι πολιτισμικής πληροφορικής και εντάσσονται στον κλάδο Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) 86 Πληροφορικής.

Είσαι υποψήφιος του 2ου επιστημονικού πεδίου;

  • Γνωρίζεις ότι μπορείς να γίνεις οικονομολόγος, εφόσον μπορείς να δηλώσεις τα δύο οικονομικά τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιά, το Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας και το Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.
  • Επίσης τα τμήματα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Παν. Πειραιώς, και Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Παν. Αιγαίου σου δίνουν τη δυνατότητα να εγγραφείς στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Είσαι υποψήφιος του 3ου επιστημονικού πεδίου;

  • Γνωρίζεις ότι το τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του ΠΑΔΑ συνδυάζει τη μηχανική και τη Βιοϊατρική τεχνολογία, ενώ το τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εντάσσει τους αποφοίτους του στον κλάδο ΠΕ 86 Πληροφορικής.

Είσαι υποψήφιος του 4ου επιστημονικού πεδίου;

  • Γνωρίζεις ότι τα πολυτεχνικά τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΔΠΘ, σε εγγράφουν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) στην κατηγορία μηχανολόγων μηχανικών.
  • Τα τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου και του ΔΠΘ σου δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα κοινωνιολόγου, ενώ τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ και Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε εγγράφουν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
  • Από τα τμήματα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΔΠΘ οι πτυχιούχοι εγγράφονται στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στον κλάδο των δασολόγων, ενώ από το τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Επίπλου του Παν. Θεσσαλίας μπορείς να εργαστείς στον σχεδιασμό και στην κατασκευή επίπλου.

Στο παρακάτω βίντεο η Βιολέττα Μουστακαλή, σύμβουλος σπουδών της Orientum, δίνει σημαντικές πληροφορίες σε γονείς και παιδιά πριν την συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

View this post on Instagram

A post shared by Neolaia.gr (@neolaia.gr)

Βάσεις 2023 στο neolaia.gr

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το neolaia.gr είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υποψηφίων, δημοσιεύοντας τα θέματα, τις απαντήσεις, αλλά και τον σχολιασμό των θεμάτων μέσα από τη ροή του και την κατηγορία Πανελλήνιες 2023, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ, ενώ δημοσιεύει τις από νωρίς τις εκτιμήσεις των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2023, τις βάσεις εισαγωγής 2023, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και τις εξελίξεις για τις βαθμολογίες, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

Το neolaia.gr εύχεται στους υποψηφίους καλή σταδιοδρομία!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023 ΑΠΟ ΤΗΝ ORIENTUM – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;