Πανελλήνιες 2023: Περιζήτητα επαγγέλματα από τις Επιστήμες Υγείας
Πανελλήνιες 2023: Ενημερωθείτε στο neolaia.gr για ορισμένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα του Τρίτου Επιστημονικού Πεδίου Επιστημών Υγείας και Ζωής.

Οι Πανελλήνιες 2023 ξεκινούν σε λίγες μέρες και οι υποψήφιοι των εξετάσεων, δυνάμει φοιτητές και φοιτήτριες, θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για την εισαγωγή στις Σχολές προτίμησής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εσύ ξέρεις ποια είναι τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα από το 3ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής;

Διάβασε στο παρόν άρθρο του neolaia.gr όσα πρέπει να ξέρεις για ορισμένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα!

Τοξικολόγος, Σύμβουλος Ηλικιωμένων ή Νευροεπιστήμονας;

Σύμβουλος ηλικιωμένων και διαχειριστής ατόμων τρίτης ηλικίας:

  • Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού όσο και η αύξηση της πληθυσμιακής γήρανσης που παρατηρείται σε πολλές χώρες, αναμένεται να δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους ανθρώπους που θα εξειδικεύονται και θα εργάζονται σε τομείς της παροχής βοήθειας προς τους ηλικιωμένους.
  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Νοσηλευτικής, Ιατρικής, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας. κ.ά.

Νευροεπιστήμονας:

  • Μελετά την ανάπτυξη, δομή και λειτουργία του Νευρικού μας Συστήματος εστιάζοντας κυρίως στον εγκέφαλο και το πώς οι εκούσιες ή ακούσιες διεργασίες που συμβαίνουν σε αυτόν, επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις γνωστικές μας λειτουργίες. Η βιολογία αποτελεί την κατεξοχήν σχολή που οδηγεί με περαιτέρω σπουδές στην νευροεπιστήμη, ωστόσο, ταυτόχρονα επιτρέπει τη συνεργασία πολλών επιστημόνων, καθώς συνδέει διαφορετικού είδους γνωστικά πεδία.
  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας ΔΠΘ, Χημείας, Ιατρικής

Βιοτεχνολόγος:

  • Ασχολείται με τη μελέτη και τη χρήση ζωντανών οργανισμών για την παραγωγή νέων χρήσιμων προϊόντων προς όφελος του ανθρώπου.
  • Η βιοτεχνολογία στηρίζεται κυρίως σε τεχνικές καλλιέργειας και ανάπτυξης των μικροοργανισμών και σε τεχνικές ανασυνδυασμένου DNA.
  • Παραδείγματα γνωστά σε όλους μας είναι η αλκοόλη, που παράγεται με ζύμωση, και η ανθρώπινη ινσουλίνη, που παράγεται από γενετικά τροποποιημένα βακτήρια.
  • Η Βιοτεχνολογία συνεισφέρει σε διάφορους τομείς, όπως είναι η Ιατρική (π.χ.ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολιασμών, γενετική τροποποίηση και έρευνα βλαστοκυττάρων) , η Γεωργία και η Κτηνοτροφία, ( π.χ. χρήση βακτηρίων στην παραγωγή τροφίμων), το Περιβάλλον (π.χ. χρήση βακτηρίων στην επεξεργασία απορριμμάτων) κ.α. Ωστόσο έχει ανοίξει τον δρόμο και σε ακόμη πιο σύγχρονους τομείς όπως τη Γονιδιακή θεραπεία, η οποία επιτρέπει στους επιστήμονες να τροποποιήσουν το DNA των ασθενών για να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Τοξικολόγος:

  • Ασχολείται με την ανάλυση της βιολογικής δράσης τοξικών ουσιών, αναλύοντας την επίδρασή τους στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον. Μπορεί να εργαστεί στη βιομηχανία τροφίμων, ή σε εργαστήρια ανάλυσης γενετικού υλικού για ιατροδικαστικούς σκοπούς και άλλα.
  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Βιολογίας, Γεωπονίας, Χημείας, Βιοτεχνολογίας ΓΠΑ, Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Παν. Θεσσαλίας, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Δ.Π.Θ., Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Παν. Ιωαννίνων

Η Βιολέττα Μουστακαλή, σύμβουλος σπουδών της Orientum, παρουσιάζει στο παρακάτω βίντεο ορισμένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα από τις επιστήμες υγείας.

Αυτά και πολλά ακόμα συζητούν με τους μαθητές και τους γονείς τους στις ατομικές συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιούν οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Orientum!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2023 ΑΠΟ ΤΗΝ ORIENTUM – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1