Εκλογές 2023: Είναι ο Πιερρακάκης και η Μιχαηλίδου το νέο δίδυμο του Υπουργείου Παιδείας;
Στις 17:00 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Στις 17:00 αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγο αργότερα έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές 2023.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι επικρατέστεροι για τις νέες θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με υφυπουργό τη Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ ο Δημήτρης Καιρίδης που «έπαιζε» για υφυπουργός Παιδείας, φαίνεται πως καταλήγει στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Εκλογές 2023: Ποιος είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια, και έχει καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές Λακωνίας.

Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την κεντροαριστερά. Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους. Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον έφερε κοντά στη ΝΔ και αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές ανέλαβε τη δημιουργία ενός σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023, ήταν υποψήφιος βουλευτής για την εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, όπου και εξελέγη πρώτος, λαμβάνοντας συνολικά 55.099 σταυρούς προτίμησης.

Ποια είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός και πολιτικός και πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Είναι επισκέπτρια λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική́ Πολιτική́ στο Government School του UCL.

Στα 26 της, η Δόμνα Μιχαηλίδου εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτιδα της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα.

Από το 2017 είναι σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
 0 
 0 
 0