Πολ Ευμορφίδης: «Οι πολλοί σ’αγαπάνε όταν είναι ευτυχισμένοι»
Επισκεφτήκαμε το ευτεχνείο του «Ευ Κίνηση» στην Ερμού και μιλήσαμε με τους Πολ Ευμορφίδη (ιδρυτή) και Λεωνίδα Καραϊσκο (πρόεδρο) του νέου κόμματος που κατεβαίνει πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου επισκεφτήκαμε τα κεντρικά -ή καλύτερα- το «ευτεχνείο» όπως το αποκαλούν οι ίδιοι, του Ευ Κίνηση, της νέας πολιτικής δύναμης, η οποία, παρότι «κόπηκε» μαζί με άλλα δώδεκα κόμματα από τον Άρειο Πάγο στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, κατεβαίνει τώρα στις δεύτερες εκλογές την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

«Το καλό έρχεται» λέει συχνά o Λεωνίδας Καραϊσκος, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της Κίνησης ΕΥ, με τον Πολ Ευμορφίδη, επιχειρηματία και ιδρυτή του κόμματος, να συμπληρώνει ότι «ήρθαμε μόνο για να προσφέρουμε». «Για να βγεις πρέπει να σ’αγαπάνε οι πολλοί και οι πολλοί σ ‘αγαπάνε όταν είναι ευτυχισμένοι», τονίζει στην κάμερα του neolaia.gr με φόντο την Ακρόπολη.

Όπως μας είπε ο κ. Ευμορφίδης, το «Ευ» ξεκίνησε ως στάση ζωής και, συγκεκριμένα, «ως μία ανάγκη που έχουμε οι άνθρωποι για “το καλό”». Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε: «ξεκινήσαμε με ένα πρόγραμμα για τα παιδιά. Ένα από τα πολλά πράγματα που έχουμε στο πρόγραμμά μας είναι για το 2024 και 2023 να χαρίσουμε, να μοιράσουμε 300.000 ποδήλατα ισορροπίας, χωρίς πετάλια δηλαδή, στα παιδάκια που είναι στο νηπιαγωγείο. Για να βάλουμε μέσα στη ζωή τους την υγεία, την ευζωία, τη χαρά».

«Για να βγεις πρέπει να σ’αγαπάνε οι πολλοί και οι πολλοί σ ‘αγαπάνε όταν είναι ευτυχισμένοι».

Ο Λεωνίδας Καραϊσκος μας μίλησε για ένα βιωματικό σχολείο με δυνατή τεχνική εκπαίδευση, στο οποίο οι μαθητές θα αφήνουν την τσάντα στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο όπως αξίζει στα παιδιά. Συγκεκριμένα, όπως μας είπε, «το πρώτο που θα άλλαζα είναι να βοηθήσω ώστε να συνειδητοποιήσουν οι νέοι ότι όλοι έχουν δικαίωμα και όλοι έχουν δεξιότητες αρκεί κάποιος να τις βρει τις δεξιότητές τους. Άρα, εμείς επικεντρώνουμε σε ένα σχολείο που θα είναι βιωματικό, ανοιχτό και με πολύ δυνατή τεχνική εκπαίδευση», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν δικαίωμα και στο παιχνίδι και στον ελεύθερο χρόνο».

Για την επιχειρηματικότητα, ο κ. Καραϊσκος σημείωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις ώστε επιτέλους κάποια κομμάτια παραγωγής να μένουν στην Ελλάδα και να υλοποιούνται εδώ».

Αναφορικά με τους μισθούς των βουλευτών ο πρόεδρος του «Ευ» σχολίασε πως «δεν μπορεί ένας άνθρωπος να δουλεύει 40 συν ώρες και να αμείβεται στο υποπολλαπλάσιο ενός βουλευτή. Για παράδειγμα, ένας βουλευτής να αμείβεται με 7.000 και ένας νέος άνθρωπος να αμείβεται με 700 ευρώ χρησιμοποιώντας και πολλή χειρωνακτική εργασία». Με τη σειρά του, ο Πολ Ευμορφίδης τόνισε ότι, σε περίπτωση που εκλεγεί στη Βουλή από τις επερχόμενες εκλογές: «δεν πρόκειται να πάρω ούτε ένα ευρώ από τον μισθό του βουλευτή, δεν το έχω ανάγκη, δεν το θέλω».

«Πιστεύουμε στη λέξη “συν”, δηλαδή στη συνέργεια, στη συμπαράσταση, στη συνεργασία, στη συμπόνοια», είπε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε, κοιτώντας την κάμερα ότι: «θέλουμε μόνο να βοηθήσουμε, είμαστε εντελώς ανιδιοτελείς, αγαπάμε τους συνανθρώπους, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, θα αλλάξουμε την πατρίδα μας σιγά-σιγά, ειρηνικά, θα αλλάξουμε την πατρίδα μας προς το καλό».

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τη συνέντευξη με τον ιδρυτή του «ΕΥ», Πολ Ευμορφίδη, και τον πρόεδρο του κόμματος, Λεωνίδα Καραΐσκο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3