Μυρσίνη Λοΐζου: Ζητά από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει το «Καλημέρα Ήλιε» από τις προεκλογικές δραστηριότητες
Η κόντρα της με το ΠΑΣΟΚ για το «Καλημέρα Ήλιε»

Η Μυρσίνη Λοΐζου ζητά από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει το τραγούδι του πατέρα της, Μάνου Λοΐζου, «Καλημέρα Ήλιε» από τις προεκλογικές δραστηριότητες.

Σε ανάρτησή της στα social media, η Μυρσίνη Λοΐζου καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να σεβαστεί την επιθυμία της, σημειώνοντας ότι αυτή έχει κοινοποιηθεί στο ΠΑΣΟΚ με εξώδικη διαμαρτυρία πριν από δύο μήνες.

«Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου- που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία- και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου “Καλημέρα Ήλιε” από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες», γράφει στην ανάρτησή της η κόρη του Μάνου Λοΐζου.

«Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;», συμπληρώνει η Μυρσίνη Λοΐζου στην ανάρτησή της.

Μυρσίνη Λοΐζου: Η κόντρα της με το ΠΑΣΟΚ για το «Καλημέρα Ήλιε»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μυρσίνη Λοΐζου εγείρει ζήτημα για τη χρήση του «Καλημέρα Ήλιε» από το ΠΑΣΟΚ. Το 2011 με ανοιχτή επιστολή της είχε απαγορεύσει από το κόμμα να χρησιμοποιεί το τραγούδι του πατέρα της.

«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα», ανέφερε σε εκείνη την επιστολή μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, το 2019 το εν λόγω τραγούδι είχε ακουστεί σε συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. «Χαλάλι του, του ΚΙΝΑΛ το “Καλημέρα Ήλιε”», είχε γράψει τότε στα social media η Μυρσίνη Λοΐζου. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η κόρη του Μάνου Λοΐζου παραιτήθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;