Ποιο είναι το μυστικό για να πλουτίσετε;
Σύμφωνα με δύο εκατομμυριούχους, δεν είναι η αποταμίευση.

Αν το να είναι κανείς πλούσιος σημαίνει να έχει πολλά χρήματα, η εξοικονόμηση χρημάτων λογικά θα τον βοηθήσει να φτάσει εκεί. Αλλά οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι Barbara Corcoran και Grant Cardone διαφωνούν.

«Απλώς δεν πιστεύω στην εξοικονόμηση χρημάτων», είπε πρόσφατα στο CNBC η Corcoran, επιχειρηματίας real estate. «Ποτέ δεν εξοικονόμησα δεκάρα όλη μου τη ζωή».

Ο Cardone, Διευθύνων Σύμβουλος της Cardone Capital και συγγραφέας του «The 10X Rule», συμφωνεί. «Η αποταμίευση δεν θα σας κάνει πλούσιους», είπε σε ένα πρόσφατο tweet.

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν για να τα καταφέρετε; Δαπάνες και επενδύσεις, υπογραμμίζουν οι Corcoran και Cardone. Δείτε πώς το κάνουν.

Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς

Πολλοί είναι εκείνοι που μαζεύουν χρήματα μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα τα χρειαστούν, αλλά και οι δύο επιχειρηματίες λένε ότι τα χρήματα πρέπει να κινούνται, αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι.

«Ο πραγματικός πλούτος γίνεται με την επένδυση», είπε ο Cardone στους ακολούθους του σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Επενδύστε σε πράγματα που [δημιουργούν] ταμειακές ροές».

Η επένδυση μπορεί να είναι τρομακτική λόγω της πιθανότητας απώλειας χρημάτων. Αλλά ο Cardone λέει ότι ο φόβος μπορεί να σας εμποδίσει να αυξήσετε την καθαρή σας αξία. Αντί να αποταμιεύετε τα μετρητά σας και να φοβάστε πολύ να τα ξοδέψετε, τονίζει ότι θα πρέπει να τα επενδύσετε σε περιουσιακά στοιχεία που θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα για εσάς.

«Τα μετρητά δεν είναι βασιλιάς. Αντίθετα, οι ταμειακές ροές είναι βασιλιάς», έγραψε ο Cardone το 2018. Η επένδυση στον εαυτό σας ή στην επιχείρησή σας για να αυξήσετε το εισόδημά σας είναι υπέροχοι τρόποι για να ξεκινήσετε, προσθέτει. Συνιστά επίσης την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα που παράγουν ταμειακές ροές.

Ομοίως, η Corcoran λέει ότι το να ξοδεύει τα χρήματά της για τα σωστά πράγματα – όπως επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις και την εταιρεία ακινήτων της – την έκανε πιο πλούσια και πιο ευτυχισμένη.

«Το να πιστεύεις ότι τα χρήματα παράγουν χρήματα, αν είσαι διατεθειμένος να τα μοιραστείς και να τα ξοδέψεις, λειτουργεί πραγματικά, ή τουλάχιστον έχει σίγουρα λειτουργήσει για μένα», λέει η Corcoran. «Πιστεύω πραγματικά ότι αν ξοδέψεις χρήματα επιστρέφουν σε σένα».

Μην αφήνετε τον φόβο να σας εμποδίσει

Ούτε η Corcoran ούτε ο Cardone έφτασαν εδώ που είναι σήμερα φοβούμενοι τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, η Corcoran λέει ότι επρόκειτο να χρεοκοπήσει «για πέμπτη φορά» ακριβώς πριν σκεφτεί μια ιδέα που την οδήγησε να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μια μέρα.

Αποδίδει την εμπιστοσύνη της στη μητέρα της, η οποία της είπε να μην ανησυχεί για τα χρήματα. «Είναι χάσιμο χρόνου», τόνισε.

Αντίθετα, ο Cardone λέει ότι οι γονείς του δεν επένδυαν επειδή φοβόντουσαν μην χάσουν χρήματα.

Αυτό είναι κατανοητό – πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους σε κακές επενδύσεις. Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά έχει ανακάμψει ιστορικά από κάθε σημαντική πτώση, οπότε αν επενδύσετε μακροπρόθεσμα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δείτε τα χρήματά σας να πολλαπλασιάζονται.

Πηγή: moneyreview.gr

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;