Αυτά που ήθελα να ξέρω για τα χρήματα, αλλά δεν έμαθα ποτέ
Δημοσιογράφοι του CNBC δίδουν το δικό τους στίγμα για την επιθυμία τους να γνώριζαν περισσότερα για τα χρηματοοικονομικά από πιο νεαρή ηλικία.

Για τους περισσότερους, η γνώση για τα χρήματα δεν είναι δεδομένη. Εκτός κι αν οι γονείς σας σας διδάξουν πράγματα, όπως η αποταμίευση και ο προϋπολογισμός, πιθανότατα καλείστε μόνοι σας να καταλάβετε πώς να διαχειρίζεστε σωστά τα χρήματα. Στις ΗΠΑ φέτος, 18 πολιτείες απαιτούν εκπαίδευση στα προσωπικά οικονομικά στα σχολεία. Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στις άλλες χώρες του κόσμου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν μεγάλη σημασία και τα οποία θα ήταν καλό να τα είχαμε μάθει από μικρή ηλικία, από τη σημασία της έγκαιρης επένδυσης μέχρι το πόσο οι φόροι μπορούν να επηρεάσουν το εισόδημά μας.

Δημοσιογράφοι του CNBC δίδουν το δικό τους στίγμα για την επιθυμία τους να γνώριζαν περισσότερα για τα χρηματοοικονομικά από πιο νεαρή ηλικία:

– Το χρέος της πιστωτικής κάρτας αυξάνεται γρήγορα (Μάικ Γουίντερς, ρεπόρτερ)

Στα 20 μου, δεν σκεφτόμουν πολύ τους τόκους που πλήρωνα για το χρέος της πιστωτικής κάρτας και πιθανότατα μου κόστισε χιλιάδες δολάρια. Αντί να εξοφλώ τις αγορές το συντομότερο δυνατό, θα πλήρωνα μόνο το χρέος της πιστωτικής κάρτας κατά διαστήματα, συνήθως ίσα ίσα για να καλύψει τη μηνιαία ελάχιστη πληρωμή.

Για κάτι που ήταν συνήθως μερικές εκατοντάδες δολάρια χρέους, ξόδευα αυτό το ποσό και περισσότερο μόνο για τόκους, με την πάροδο του χρόνου. Θα έπρεπε να είχα επικεντρωθεί στη μείωση των εξόδων και στην εξόφληση του οφειλόμενου υπολοίπου.

– Η πίστωση μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο (Έστερ Μπλουμ, αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης)

Κανείς δεν μου είπε να πάρω μια πιστωτική κάρτα όταν ήμουν στο κολέγιο, ή τουλάχιστον λίγο αργότερα. Αντίθετα, φοβόμουν μήπως κάνω λάθη και έχανα χρέη που βασιζόμουν αποκλειστικά σε χρεωστικές κάρτες όταν ήμουν νέα.

– Η ντροπή δεν είναι παραγωγική (Ούνα Νταμπιέρο, συντάκτης)

Όταν σκέφτεστε πώς να κάνετε προϋπολογισμό, η επισήμανση όλων των χρηματικών σας αποφάσεων ως «καλές» ή «κακές» δεν είναι παραγωγική. Απλώς σε κάνει να ενεργείς από ντροπή.

Για παράδειγμα, αγοράζοντας είδη παντοπωλείου που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε επειδή θα πρέπει να προετοιμάσετε το γεύμα σας και όχι να αγοράσετε μια σαλάτα 15 δολαρίων. Τι θα γινόταν αν αντ’ αυτού αναζητούσατε φθηνές επιλογές στον χώρο εργασίας σας;

– Κάντε οικονομία, γιατί η ζωή είναι ακριβή (Γκίλι Μαλίνσκι, ρεπόρτερ)

Θα χρειαστείτε περισσότερα χρήματα από όσα φαντάζεστε για τις πολλές εκπλήξεις που σίγουρα θα σας φέρει η ζωή. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο λογαριασμός ταμιευτηρίου είναι ισχυρός.

– Μην κάνετε εύκολο να ξοδέψετε τις αποταμιεύσεις σας (Ελίζαμπεθ Κόρντοβα, αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης στο ψηφιακό μέσο του CNBC)

Ποτέ μην συνδέετε την κάρτα ATM με τον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Τίποτα δεν κάνει τα χρήματα να εξαφανίζονται πιο γρήγορα.

Πηγή: moneyreview.gr

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;