Ναυάγιο στην Πύλο: Τρεις ώρες πριν τη βύθιση πετάξαμε σχοινί για λίγα λεπτά, το έλυσαν οι μετανάστες, λέει το Λιμενικό
Η ανακοίνωση μετά τις μαρτυρίες για απόπειρα ρυμούλκησης

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, μετά τις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για απόπειρα ρυμούλκησης του αλιευτικού σκάφους, πριν από τη βύθισή του.

Το Λιμενικό αναφέρει πως ένα περιπολικό σκάφος του έριξε μικρό κάβο στο αλιευτικό, τρεις ώρες πριν από το ναυάγιο στην Πύλο. Αυτό έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων.

Η διαδικασία διήρκεσε λίγα λεπτά και στη συνέχεια οι μετανάστες έλυσαν το σχοινί, αναφέρει ακόμη το Λιμενικό.

«Τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του Α/Κ σκάφους, το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

«Αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το Α/Κ από κοντινή απόσταση», συμπληρώνει το Λιμενικό.

Ναυάγιο στην Πύλο – Σιακαντάρης: Δεν υπήρχε σχοινί πρόσδεσης

Δηλώσεις παρόμοιες με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού έκανε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης, μιλώντας για το ναυάγιο στην Πύλο.

Το Λιμενικό προσέγγισε το αλιευτικό σκάφος δύο ώρες πριν από το ναυάγιο, δήλωσε στην ΕΡΤ. «Δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους, μόνο και μόνο χρονικά», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σχοινί χρησιμοποιήθηκε για τη ρίψη εφοδίων από τα δύο παραπλέοντα πλοία. Σχοινί- όχι ρυμούλκησης- χρησιμοποίησε για λίγα λεπτά το Λιμενικό, κατά την προσέγγισή του, από απόσταση, πλώρη με πλώρη. Το πήραν οι επιβάτες του αλιευτικού για λίγα λεπτά, το πέταξαν στη θάλασσα και συνέχισαν την πορεία τους», περιέγραψε ο Ηλίας Σιακαντάρης αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν πριν από το ναυάγιο στην Πύλο.

«Δεν υπήρχε σχοινί πρόσδεσης, ήταν σχοινί για να σταθεροποιηθούν, να πλησιάσουν και να δουν αν θέλουν βοήθεια. Την αρνήθηκαν και είπαν “No help, Go Italy” και συνέχισαν την πορεία τους», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;