Ναυάγιο στην Πύλο: Έκκληση για αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική έκανε ο Γκουτέρες
Έρευνες σε βάθος για τους διακινητές ζητά ο ΟΗΕ

Ο Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση προς την Ευρώπη για μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, απαντώντας σε ερώτηση για το ναυάγιο στην Πύλο, με τους 78 επιβεβαιωμένους νεκρούς, τους 104 διασωθέντες και τους 568 αγνοούμενους.

«Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Νομίζω ότι είναι ώρα η Ευρώπη να μπορέσει, με αλληλεγγύη, να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική», έτσι ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Ναυάγιο στην Πύλο: Έρευνες σε βάθος για τους διακινητές ζητά ο ΟΗΕ

Από την πλευρά του, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάλεσε τις χώρες να πατάξουν τους διακινητές μεταναστών, στον απόηχο του ναυαγίου στην Πύλο.

«Αυτό που συνέβη την Τετάρτη υπογραμμίζει την ανάγκη να διεξαχθούν έρευνες σε βάρος λαθρεμπόρων και διακινητών ανθρώπων και να διασφαλισθεί ότι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος του γραφείου του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Ο Ύπατος Αρμοστής επανέλαβε την έκκλησή του προς τα κράτη να ανοίξουν περισσότερους κανονικούς μεταναστευτικούς διαύλους και να μοιράζονται περισσότερο ευθύνες, να εξασφαλίσουν διευθετήσεις για την ασφαλή και έγκαιρη αποβίβαση όλων των ανθρώπων που διασώζονται στη θάλασσα και να καθιερώσουν ανεξάρτητη παρακολούθηση και εποπτεία των πολιτικών και των πρακτικών που συνδέονται με τη μετανάστευση», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;