Πανελλήνιες 2023 - ΟΕΦΕ: Σχολιασμός & προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας
Πανελλήνιες 2023: Ο σχολιασμός και οι προτεινόμενες απαντήσεις της ΟΕΦΕ στα θέματα της Ιστορίας.

Σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου ολοκληρώνονται για τους υποψηφίους και υποψήφιες των ΓΕΛ οι Πανελλήνιες 2023 με την εξέταση τριών μαθημάτων Προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Με αυτά τα μαθήματα «πέφτει» η αυλαία των φετινών πανελλαδικών.

Λίγο μετά τις 10:00 το ΥΠΑΙΘ δημοσίευσε τα θέματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες, ενώ λίγο αργότερα η ΟΕΦΕ δημοσίευσε τον σχολιασμό και τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων που «έπεσαν» στην Ιστορία.

Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ:

Τα θέματα της Ιστορίας κινήθηκαν στα περσινά φυσιολογικά επίπεδα. Ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και εξέταζαν μεγάλο μέρος της ύλης. Οι ερωτήσεις ήταν διατυπωμένες με σαφήνεια, δεν άφηναν περιθώρια για παρερμηνείες και δεν τρόμαζαν τον καλά προετοιμασμένο μαθητή.

Πιο συγκεκριμένα:

ΘΕΜΑ Α1: Φυσιολογικοί ορισμοί με την έκταση των απαντήσεων μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια.

ΘΕΜΑ Α2: Κανένα πρόβλημα για τους προετοιμασμένους μαθητές. Οι ερωτήσεις του τύπου «Σωστό/Λάθος» δεν κρύβουν καμία δυσκολία.
ΘΕΜΑΤΑ Β1 και Β2: Σαφείς και απλές ερωτήσεις, έχουν την απάντησή τους σε συγκεκριμένες παραγράφους του σχολικού βιβλίου.

ΘΕΜΑΤΑ Γ1 και Γ2: Τα συνοδευόμενα παραθέματα αντλήθηκαν από επιστημονικά έργα γραμμένα στη νεοελληνική δημοτική γλώσσα και δεν προξενούν ζητήματα στους μαθητές. Τα ερωτήματα που τέθηκαν και για το Γ1 και για το Γ2 είναι συνδυαστικά και αναμένεται να διαχωρίσουν τους καλά προετοιμασμένους μαθητές από τους υπόλοιπους.

Δείτε τον σχολιασμό της ΟΕΦΕ στην Ιστορία εδώ.

Οι προτεινόμενες απαντήσεις της ΟΕΦΕ:

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις της ΟΕΦΕ στο μάθημα της Ιστορίας.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;