Καλοκαιρινές διακοπές: Εξοχικό και φαγητό στο σπίτι επιλέγουν οι Έλληνες για οικονομία
4 προσιτοί προορισμοί

Αυξημένες είναι οι τιμές σε καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τους πολίτες που αποφασίσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Αυτό που έχουμε μετρήσει εμείς είναι οι επιθυμίες και οι διαθέσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, περίπου ένας στους δύο καταναλωτές (52%) δεν θα κάνουν διακοπές το 2023 και από αυτούς που θα κάνουν η πλειοψηφία, δύο στους τρεις από αυτούς που θα κάνουν θα έχουν μειωμένη δαπάνη» σημείωσε, στην ΕΡΤ, ο Λευτέρης Κιοσσές, γενικός διευθυντής ΙΕΛΚΑ.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται μία στροφή των εκδρομέων προς ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου μπορούν να μαγειρεύουν το δικό τους φαγητό.

«Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφεύγουν το ξενοδοχείο και πηγαίνουν ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια είτε στις πλατφόρμες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων είτε επιλέγουν να μαγειρεύουν τις διακοπές τους» είπε, ειδικότερα, ενώ ενημέρωσε πως είναι 42% το ποσοστό όσων επιλέγουν να μαγειρεύουν εκείνες τις μέρες.

Μία άλλα λύση, όπως είπε, είναι το εξοχικό της οικογένειας ή κάποιου φίλου.

Καλοκαιρινές διακοπές: 4 προσιτοί προορισμοί

Μιλώντας στο ίδιο μέσο ο Νίκος Χουντρής, εκπρόσωπος του web-greece.gr, έκανε λόγο για νωχελικό ξεκίνημα στη φετινή

«Εύχομαι και τα καλύτερα για τον τουρισμό μας που έχει ξεκινήσει κάπως νωχελικά λόγω εκλογών και ενεργειακής κρίσης» δήλωσε, ειδικότερα.

Σχολιάζοντας για την κίνηση στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι υπάρχουν προσιτές λύσεις, όπως η Πρέβεζα που κάποιος μπορεί να πάει πληρώνοντας για δωμάτιο 50 ευρώ. «Τον Αύγουστο το ίδιο δωμάτιο από τα 50 ευρώ που είναι σήμερα θα είναι περίπου με 90 ευρώ» ανέφερε επισημαίνοντας ότι η περιοχή συνδυάζει πάρα πολλά πράγματα για νέα ζευγάρια και οικογένειες.

Μια άλλη καλή επιλογή, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η παραλία της Κατερίνης αλλά και η Ηλεία και συγκεκριμένα από τη Ζαχάρω μέχρι την Κυπαρισσία. Εκεί το κόστος διαμονής, ανά ημέρα, ξεκινά από τα 50 ευρώ και πλησιάζει τα 80 ευρώ τον Αύγουστο, ενώ μία τέταρτη επιλογή που ανέφερε είναι η περιοχή του Πλακιά στην Κρήτη.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;