Summer Game Fest 2023: Τι ξεχωρίσαμε από τα Indie events
Day of Devs 2023, Devolver Direct, Τribeca Games Spotlight, Future of Play Direct & Wholesome Direct 2023 έκρυβαν πολλά διαμαντάκια.

Συνεχίζοντας με τις ανακοινώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του Summer Game Fest 2023, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή είχαμε τα εξής events: Day of the Devs 2023, Devolver Direct, Τribeca Games Spotlight, Future of Play Direct, Wholesome Direct 2023, Xbox Games Showcase & Starfield Direct, PC Gaming Show, ενώ σήμερα και αύριο ακολουθούν Ubisoft Software & Capcom Showcase. Όπως καταλαβαίνεις με τόσες παράλληλες εκδηλώσεις, οι ανακοινώσεις είναι δεκάδες.

Πάμε λοιπόν να τις βάλουμε σε μία σειρά, ξεκινώντας από τους τίτλους που ξεχωρίσαμε από τα Indie Events.

Day of Devs 2023

Το πρώτο από τα Indie Events μετά την παρουσίαση του Summer Game Fest, ήταν το Day of the Devs όπου παρουσιάστηκαν 15 πολλά υποσχόμενοι Indie τίτλοι. Εμείς ξεχωρίσαμε τρεις.

Summerhill

Ένα νέo IP από τον δημιουργό των εξαιρετικών Alto’s Adventure & Alto’s Odyssey. Το Summerhill είναι ένα story driven puzzle game οπου πρέπει να εξερευνήσεις τον κόσμο ως βοσκός μαζί με τον σκύλο σου, για να μαζέψεις το κοπάδι σου που έχει διασκορπιστεί στα μαγικά τοπία που περιβάλλουν το σπίτι σου.

Été

Ένα παιχνίδι για τους λάτρεις της εξερεύνησης και της ζωγραφικής. Στο Ete βλέπεις τον κόσμο σαν λευκό πίνακα μέσα από τα μάτια ενός ζωγράφου, όπου καλείσαι να τον γεμίσεις με χρώμα με τις νερομπογιές σου.

Cocoon

Ένα πολυεπίπεδο puzzle game,από τους δημιουργούς των Limbo και Inside όπου καλείσαι να λύσεις γρίφους σε κόσμους που βρίσκονται μέσα σε μαγικές σφαίρες, έχοντας την δυνατότητα να μετακινηθείς από κόσμο σε κόσμο, καθώς χρησιμοποιείς τις σφαίρες για να ενεργοποιήσεις διακόπτες ή να λύσεις γρίφους.

Devolver Direct

Με τίτλο “The Return of the Volvy”, το event the Devolver Digital, ήταν σύντομο αλλά περιεκτικό, με την παρουσίαση των τίτλων να γίνεται με τη βοήθεια της ανανεωμένης μασκότ της εταιρείας του Volv-E. To event εστίασε στα εξής 4 παιχνίδια:

  • Wizard With a Gun (PC, PS5, Xbox Series X|S) – Αναμένεται
  • The Talos Principle 2 (PC, PS5, Xbox Series X|S) – 2023
  • Baby Steps (PC, PS5) – 2024
  • Human: Fall Flat 2 – Αναμένεται

Η ανακοίνωση που ξεχωρίσαμε είναι φυσικά το The Talos Principle 2, η συνέχεια του εμβληματικού παιχνιδιού του 2014, το οποίο θα έχει νέους μηχανισμούς, ακόμα περισσότερα παζλ, πιο πλούσια ιστορία και ακόμα μεγαλύτερο κόσμο.

Τribeca Games Spotlight

To gaming κομμάτι του Tribeca Festival είχε 7 indie παιχνίδια, όλα τους πανέμορφα και μοναδικά.

A Highland Song (Inkle Studios)
Goodbye Volcano High (KO_OP)
Chants of Sennaar (Rundisc / Focus Entertainment)
Nightscape (Mezan Studios)
Stray Gods (Summerfall Studios / Humble Games)
The Expanse: A Telltale Series (Deck Nine / Telltale Games)
Despelote (Panic)

Από αυτά εμείς κρατήσαμε το The Expanse της Telltale Games, που μεταφέρει τη γνωστή σειρά βιβλίων σε μορφή adventure game στις οθόνες μας, καθώς η ομώνυμη σειρά της Amazon αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά, δεν είχε το φινάλε που περιμέναμε.

Future of Play Direct

Όχι πέντε, όχι δέκα, όχι είκοσι, αλλά 26 indie τίτλους περιλάμβανε το φετινό Future of Play Direct, συν τους 11 που παρουσιάστηκαν εν τάχει στο Hype Reel. Αν και θα σου προτείναμε να δεις όλη την ημίωρη παρουσίαση, σημείωσε εντούτοις τους παρακάτω πέντε τίτλους.

YASUKE: A Lost Descendant

Πρόκειται για ένα 3D anime hack ‘n slash, με άφθονες μάχες με κατάνα και πολύ παρκούρ.

Rune Fencer Illyia

Ένα παιχνίδι φόρος τιμής στα Metroid, Zelda και στα action RPG του PlayStation.

Techtonica

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία FPS, συλλογής πόρων και building, που καλείσαι να φτιάξεις ένα κατοικήσιμο περιβάλλον κάτω από την επιφάνεια του εξωγήινου πλανήτη Calyx. Εχεται για PC στις 18 Ιουλίου.

REKA

Ένα παραμυθένιο παιχνίδι που θα σε ταξιδέψει σε σε μαγικά μέρη, ως μαθητευόμενη μάγισσα, υπό την προστασία του Baba Yaga. Αναμένεται για PC το 2024.

Airborne Empire

Η συνέχεια του βραβευμένου Airborne Kingdom θα γίνει διαθέσιμη μέσα στο 2024. Σκοπός σου να χτίσεις, να αναπτύξεις και να διαχειριστείς την δική σου Ιπτάμενη πόλη, με απώτερο σκοπό να αποκαταστήσεις την “Ιπτάμενη Αυτοκρατορία”.

Wholesome Direct 2023

Με διαφορά το πιο γεμάτο από το Indie Events, καθώς είχε υλικό από περισσότερα από 70 επερχόμενα Indie παιχνίδια. Εμείς σημειώσαμε τα παρακάτω:

Loftia

To Loftia, ένα solarpunk MMO για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης πόλης με φίλους, όπου μπορείς να ασχοληθείς με δραστηριότητες όπως η υδροπονική κηπουρική και η βιώσιμη χειροτεχνία. Το παιχνίδι δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, όμως σύντομα θα ξεκινήσει τη δική του καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter.

Kibu

Ένα παιχνίδι με vibes Kung Fu Panda. Σαν ένας άλλος Master Shifu θα κληθείς να φτιάξεις το δικό σου ναό, να καλλιεργήσεις τη γη, και να εξερευνήσεις τον κόσμο ψάχνοντας τα αρχαία πνεύματα της περιοχής, αντιμετωπίζοντας με το ραβδί σου και τις ικανότητές σου στο Kung Fu, τους διάφορους κινδύνους.

Station to Station

Αν σου αρέσουν τα επιτραπέζια τότε μάλλον θα αγαπήσεις και το Station to Station όπου θα πρέπει να χτίσεις τις δικές σου σιδηροδρομικές διαδρομές βοηθώντας τις διάφορες πολεις να αναπτυχθούν σε ένα πολύ όμορφο και ζωντανό voxel κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;