Πανελλήνιες 2023: Πώς σχολιάζει η ΟΕΦΕ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά
Πανελλήνιες 2023: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στα Αρχαία Ελληνικά.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκίνησαν τη δεύτερη εβδομάδα για τις Πανελλήνιες 2023 την Τρίτη, 6 Ιουνίου, με τρία μαθήματα. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάζονται στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας εξετάζονται στη Βιολογία.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2023 λίγο μετά τις 10:00 το πρωί. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και ο πρώτος σχολιασμός των θεμάτων που «έπεσαν» στα Αρχαία Ελληνικά από την ΟΕΦΕ.

Πανελλήνιες 2023: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ για τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Α) ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η ερώτηση κατανόησης κρίνεται σχετικά απλή όπως και οι απαντήσεις της εισαγωγής και της λεξιλογικής παρατήρησης θα θεωρηθούν εύκολες για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ερμηνευτική ερώτηση απαιτεί σύνθεση αρκετών σχολίων από τα σχολικά εγχειρίδια. Το παράλληλο κείμενο από τον «Ανώνυμο Ιαμβλίχου» δεν αναμένεται να προβληματίσει ιδιαίτερα τους εξεταζόμενους.

Β) ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η μετάφραση του αδιδάκτου κειμένου κρίνεται απαιτητική. Η ερώτηση κατανόησης χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για έναν διαβασμένο μαθητή. Η γραμματική και το συντακτικό καλύπτουν μεγάλο εύρος της ύλης και δε δημιουργούν δυσκολίες σε έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο.

Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;