Ο δημιουργός του «Black Mirror» έβαλε το ChatGPT να γράψει ένα επεισόδιο της σειράς - «Ήταν χάλια»
Ο δημιουργός του «Black Mirror» θέλησε να δει αν το ChatGPT θα μπορούσε να γράψει ένα επεισόδιο της δυστοπικής sci-fi σειράς του Netflix.

Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης τη τελευταία χρονιά, καθώς και η «εισβολή» της στην καθημερινότητά μας, μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε αν ζούμε σε ένα επεισόδιο του «Black Mirror». Η επιτυχημένη sci-fi σειρά του Netflix έχει επικεντρωθεί αρκετές φορές στον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης εξέλιξης της τεχνολογίας και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τους ανθρώπους. Έτσι, ο δημιουργός της σειράς, Charlie Brooker, ήθελε να δοκιμάσει αυτή τη νέα τεχνολογία.

Με όλες τις πρόσφατες αντιδράσεις και κρίσεις που έρχονται αντιμέτωπα πολλά επαγγέλματα σχετικά με την πιθανή ανάγκη να σταματήσει η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και την συνεχιζόμενη απεργία των σεναριογράφων του Hollywood, ο Charlie Brooker θέλησε να δοκιμάσει αν το ChatGPT θα μπορούσε να γράψει ένα επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς «Black Mirror».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Empire, ο Brooker δήλωσε:

«Έχω παίξει λίγο με το ChatGPT.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πληκτρολογήσω “δημιούργησε ένα επεισόδιο του Black Mirror” και καταλήγω σε κάτι που, με την πρώτη ματιά, διαβάζεται εύλογα, αλλά με μια δεύτερη ματιά, είναι σκ***. Επειδή το μόνο που έχει γίνει είναι να αναζητήσει όλες τις συνόψεις των επεισοδίων της σειράς και να τις συνδυάσει. Στη συνέχεια, αν ψάξεις  λίγο πιο βαθιά, θα πεις, “Ω, δεν υπάρχει καμία πραγματικά πρωτότυπη ιδέα  εδώ”»

Η εμπειρία του Brooker με την τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο, αποδείχθηκε χρήσιμη!

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος στο Empire, σε μεγάλο μέρος του «Black Mirror» βλέπουμε πως το πρόβλημα αποδεικνύεται ότι δεν είναι η ίδια η τεχνολογία, αλλά η χρήση της από τους ανθρώπους. Ο Brooker διαπίστωσε ότι η τεχνολογία του δίδασκε τι να μην κάνει στο μέλλον και δηλώνει:

«Ήξερα ότι είχα γράψει πολλά επεισόδια όπου κάποιος λέει “Ω, ήμουν μέσα σε έναν υπολογιστή όλη την ώρα!”. Έτσι, σκέφτηκα “θα αφαιρέσω ότι νομίζω πως είναι ένα τυπικό επεισόδιο του “Black Mirror”.

Δεν έχει νόημα να δημιουργείς μια σειράς ανθολογίας αν δεν μπορείς να παραβιάσεις τους δικούς σου κανόνες»

Αυτή η εμπειρία, μας οδηγεί στο επερχόμενο επεισόδιο της 6ης σεζόν με τίτλο «Beyond the Sea» με πρωταγωνιστές τους Aaron Paul, Kate Mara και Josh Hartnett. Για να δούμε πως θα σχολιάσει η σειρά, αλλά και το επεισόδιο την τεχνητή νοημοσύνη όταν θα γίνει διαθέσιμη η 6η σεζόν της στις 15 Ιουνίου στην streaming πλατφόρμα.

Με πληροφορίες από Empire

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;