Apple WWDC 2023: Αυτά είναι τα νέα MacBook Air 15”, Mac Studio και Mac Pro
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξουν οι προπαραγγελίες και στη χώρα μας.

Μπορεί η μεγάλη αποκάλυψη της βραδιάς να ήταν το Apple Vision Pro, όμως το χθεσινό WWDC, είχε και πολλές άλλες ανακοινώσεις. Ξεκινώντας από τα MacBook για άλλη μία φορά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, με την Apple να παρουσιάζει το πρώτο MacBook Air με διαγώνιο οθόνης 15”.

Σύμφωνα με την Apple το MacBook Air 15” είναι το λεπτότερο laptop με οθόνη 15 ιντσών, έχοντας πάχος μόλις 11,5 χιλιοστών και βάρος που δεν ξεπερνάει τα 1,5 κιλά. Από πλευράς επιδόσεων το νέο MacBook Air είναι έως και 12 φορές γρηγορότερο από τα προηγούμενα μοντέλα, χάρη στο Μ2 chip που χρησιμοποιεί, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με έως 24GB ενοποιημένης μνήμης RAM και έως 2ΤΒ αποθηκευτικού χώρου. Η δε αυτονομία του μπορεί να αγγίξει τις 18 ώρες.

Η οθόνη του είναι TrueTone Liquid Retina με υποστήριξη για βάθος χρώματος 10-bit, με μέγιστη φωτεινότητα 500 nits. Από πλευράς συνδεσιμότητας προσφέρει 2 θύρες Thunderbolt/USB 4 καθώς και την MagSafe 3 θύρα φόρτισης όπως και τα υπόλοιπα MacBook Air, ενώ μπορείς να το επιλέξεις είτε με τον mini φορτιστή των 35W, είτε με τον γρήγορο φορτιστή των 70W.

Προχωρώντας στα desktop συστήματα, η Apple ανακοίνωσε νέα έκδοση του Mac Studio με το M2 Max chip, καθώς και με το ολοκαίνουργιο και πανίσχυρο M2 Ultra. Στην κορυφαία έκδοση το νέο Mac Studio θα μπορεί να προσφέρει έως 24 πυρήνες σε ότι αφορά την CPU, 76 πυρήνες σε ότια αφορά την GPU, έως 192GB ενοποιημένης μνήμης RAM και έως 8TB αποθηκευτικού χώρου, με την ίδια σχεδίαση και form factor με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα αυτή περιλαμβάνει 10Gb θύρα Ethernet, τέσσερις θύρες Thunderbolt/USB 4, δυο θύρες USB Type-A 5Gbps, μία θύρα HDMI και ένα mini jack στην πλάτη, καθώς και δύο θύρες USB Type-C 10Gbps (για το M2 Max μοντέλο) ή δύο θύρες Thunderbolt 4 (για το M2 Ultra μοντέλο) και ένα αναγνώστη για κάρτες μνήμης SDXC στην πρόσοψη. Για την ασύρματη συνδεσιμότητα υποστηρίζονται Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3.

Tέλος, η Apple ανακοίνωσε και το πρώτο της desktop σύστημα με M chip, το Mac Pro που έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και το τέλος εποχής για κάθε είδους σύστημα με Intel επεξεργαστή. To νέο Mac Pro θα χρησιμοποιεί αλουμινένιο σασί, με το χαρακτηριστικό μοτίβο στην πρόσοψη, αλλά θα είναι διαθέσιμο τόσο σε μορφή πύργου, όσο και σε μορφή rack, ενώ θα εξοπλίζεται αποκλειστικά με το Μ2 Ultra Chip.

Καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με desktop σύστημα, θα υποστηρίζεται η εγκατάσταση καρτών PCIe Gen 4, με το σύστημα να προσφέρει δύο slots x16 και τέσσερα slots x8. Την συνδεσιμότητα συμπληρώνουν 8 θύρες Thunderbolt/USB 4, δύο θύρες USB Type-A 5Gbps, δύο θύρες 10Gb Ethernet, δύο θύρες HDMI, ένα mini jack, ενώ θα υπάρχουν και δύο θύρες S-ATA 6Gbps και μία ακόμα θύρα USB Type-A 5Gbps εσωτερικά.

Σύμφωνα με την Apple, το νέο Mac Pro θα είναι το απόλυτο εργαλείο για μουσικές παραγωγές, για επεξεργασία βίντεο, για 3D Rendering και Animation, με το σύστημα να μπορεί να υποστηρίξει έως 8 οθόνες και αναπαραγωγή έως 22 αρχείων βίντεο ProRes σε ανάλυση 8K.

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα ακόμα δεν γνωρίζουμε σε πόσες εβδομάδες θα γίνουν διαθέσιμα στα καταστήματα, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι προ-παραγγελίες αναμένεται να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;