Η Apple φέρνει το Final Cut Pro και το Logic Pro στο iPad
Οι δύο εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες από τις 23 Μαΐου με μηνιαία συνδρομή.

Τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών Final Cut Pro και Logic Pro για iPad ανακοίνωσε χθες η Apple. Αν είσαι video ή music creator και είτε δεν είχες υπολογιστή Mac για να χρησιμοποιήσεις τις δύο δημοφιλείς εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και μουσικής της Apple, είτε ήθελες να το κάνεις χωρίς να χρειάζεται να έχεις συνέχεια το MacBook μαζί σου, από τις 23 Μαΐου και μετά, θα μπορείς να το κάνεις απευθείας από το iPad σου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τα Final Cut Pro και Logic Pro για το iPad, επιτρέποντας στους δημιουργούς να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους με νέους τρόπους και σε ακόμη περισσότερα μέρη», δήλωσε ο Bob Borchers, αντιπρόεδρος Worldwide Product Marketing της Apple. «Με ένα δυνατό σύνολο εύχρηστων εργαλείων σχεδιασμένων με γνώμονα τη φορητότητα, την απόδοση και το περιβάλλον αφής των iPad, το Final Cut Pro και το Logic Pro μετατρέπονται στο απόλυτο κινητό στούντιο».

Οι δύο δημοφιλείς εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και μουσικής της Apple θα διαθέτουν μια σειρά χαρακτηριστικών ειδικά σχεδιασμένα για το περιβάλλον χρήσης του iPad. Για παράδειγμα, το Final Cut Pro, θα διαθέτει με έναν νέο jog wheel που, σύμφωνα με την Apple, κάνει την διαδικασία του editing “ευκολότερη από ποτέ”, επιτρέποντάς την εύκολη και γρήγορη περιήγηση στο Magnetic Timeline, ενώ η μετακίνηση κλιπς και η πραγματοποίηση κοψιμάτων θα γίνεται εύκολα με απλά taps και την αξιοποίηση Multi-touch gestures.

Αντίστοιχα, αν έχεις στην κατοχή σου Apple Pencil, η νέα λειτουργία Line Drawing θα σου επιτρέπει να σχεδιάζεις και να γράφεις απευθείας πάνω στο βίντεο υλικό, ενώ η εφαρμογή θα εκμεταλλεύεται τα AI /machine learning χαρακτηριστικά των chip της Apple για να πραγματοποιήσει απαιτητικές εργασίες όπως η αφαίρεση του background ενός clip και η αντικατάστασή του ακόμα και αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει green screen ή η απομόνωση της φωνής από ενοχλητικούς περιβαλλοντικούς θορύβους.

Επιπλέον, η εφαρμογή θα μπορεί να αξιοποιήσει την Liquid Retina XDR οθόνη του iPad Pro των 12,9 ιντσών για να επεξεργαστείς βίντεο HDR και να κάνεις ακριβείς χρωματικές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το Reference Mode, ενώ θα επιτρέπει την εισαγωγή projects από την εφαρμογή iMovie του iOS και την εξαγωγή projects για την Desktop έκδοση του Final Cut.

Αντίστοιχες είναι και οι βελτιώσεις του Logic Pro, το οποίο θα προσφέρει πλήρη υποστήριξη για multi-touch gestures για την αλληλεπίδραση με όλα τα controls, τα όργανα, τα μουσικά tracks και τα εργαλεία του μείκτη, θα υποστηρίζει απευθείας εγγραφή από τα ενσωματωμένα μικρόφωνα των iPad, θα υποστηρίζει τα Apple Pencils, Magic Keyboard και Smart Keyboard Folio, θα έχει νέα βιβλιοθήκη ήχων με όργανα, samples, loops και patches, και θα μπορεί να συνεργαστεί τόση με την εφαρμογή GarageBand του iOS όσο και με την desktop έκδοση του Logic Pro.

Και οι δύο εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες έναντι συνδρομής στα 4,99 δολάρια το μήνα ή στα 49 δολάρια ετησίως -αν η Apple τηρήσει την ίδια αντιστοιχία τιμών που έχει και στις άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες της, περιμένουμε αυτές οι τιμές να διαμορφωθούν στα €4,99 και €49 αντίστοιχα -, ενώ θα μπορείς να κατεβάσεις τις δύο εφαρμογές και να τις δοκιμάσεις δωρεάν για ένα μήνα. Όσο για τη συμβατότητα, το Final Cut Pro θα απαιτεί iPad OS 16.4 (ή νεότερο) και iPad με Μ1 chip (ή νεότερο), ενώ το Logic Pro επίσης iPad OS 16.4 (ή νεότερο), αλλά iPad επεξεργαστή A12 Bionic (ή νεότερο).

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;