Άνισος, του Μιλτιάδη Ζήκα
Θα ήθελα κάπου εδώ να θίξω κάποια θέματα που κατά την γνώμη μου πλέον καταστρέφουν τον άνθρωπο και την εσωτερική του εξέλιξη σε κάτι ανώτερο.

Κράτος, κοινωνία, θρησκεία… Σου βγάζουνε χαρτιά, ταυτότητες και φωτογραφίες σου δίνουν ονόματα που δεν διαλέγεις και σου λένε ότι είσαι ίδιος σαν όλους τους άλλους, ότι όλοι είναι ίσοι. Σε φορολογούνε και πληρώνουνε τους παπάδες, σε αυτό το κείμενο, όμως, θα μου επιτρέψεις τους παπάδες να τους ονομάσω απλά «ψεύτες».

Σου λένε να ψηφίσεις για το μέλλον σου και για το μέλλον των παιδιών σου και παίρνουνε λευκή επιταγή για 4 χρόνια αποφασίζοντας για όλα μόνοι τους. Εδώ να κάνω μια επισήμανση: Η δημοκρατία φίλε μου που βροντοφωνάζεις ότι δημιουργήσαμε στην Ελλάδα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σημερινό πολίτευμα. Σήμερα έχουμε μια κομματοκρατία. Δημοκρατία (δήμος-κρατία) σημαίνει ότι ο λαός αποφασίζει, θα μου πεις αυτά τα ξέρουμε και θα σου απαντήσω δεν ξέρεις τίποτα! Στην αρχαία Ελλάδα κάθε Κυριακή στην αγορά μαζευόντουσαν και παίρνανε αποφάσεις όλοι μαζί και όχι 300 εκ μέρους εκατομμυρίων.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα γεννηθείς σε μια χώρα με το παραπάνω πολίτευμα και μια χριστιανική θρησκεία. Θα δηλωθείς αμέσως και επίσης θα βαφτιστείς και θα σου βάλουνε την ταμπέλα του χριστιανού. Το όνομά σου επίσης στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είναι εβραϊκό και από εκεί θα ξεκινήσει η δημιουργία του ανθρώπου του 21ου αιώνα. Θα πας στο σχολείο και θα μάθεις πώς θα πρέπει να είναι και να συμπεριφέρεται ένας σωστός άνθρωπος σήμερα. Επίσης θα μάθεις τι είναι καλό και τι είναι κακό, ενώ ταυτόχρονα θα αναρωτιέσαι, πώς γίνεται σε τόσα δισεκατομμύρια κόσμο να είναι ίδιο το δικό μου καλό με τους υπολοίπους;

Όσο βέβαια θα σου μεταφέρουν τις πεποιθήσεις τους μέσω των βιβλίων εσύ θα ξεχνάς να ρωτάς, δεν θα σε νοιάζει πλέον η αλήθεια και το ψέμα και, ενώ ήδη θα γνωρίζεις πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και τι ακριβώς είναι ο άνθρωπος εσύ θα συνεχίζεις να πιστεύεις σε μεταθανάτια ζωή και να «πληρώνεις» όσους σου έχουν βάλει ένα αόρατο μάτι μέσα στο σπίτι σου και σε ελέγχουν. Θα συνεχίζεις να πιστεύεις ότι το παρόν καθεστώς είναι το ιδανικότερο και θα πηγαίνεις κάθε 4 χρόνια να ψηφίζεις και να ελπίζεις σε αλλαγή και επίσης θα συνεχίσεις να πιστεύεις ότι είσαι ίσος και ίδιος με όλους τους υπόλοιπους.

Ο στόχος λοιπόν αυτών των δογμάτων (εκκλησίας και κράτους) είναι η δημιουργία ενός ατόμου που δεν σκέφτεται, δεν ρωτάει και δεν εξελίσσεται. Εξελιχθήκαμε από πίθηκος σε άνθρωπο και μετά από τόσα χρόνια το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να είμαστε πιο πίθηκοι και από τους πίθηκους. Βουνά από χαρτιά, ταυτότητες με ονόματα και νούμερα, αυτό είμαστε, θαρρείς και εγώ είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν 10 χρόνια, εγώ δεν είμαι καν ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν εχθές. Αλλά αυτό τι τους νοιάζει; Αυτοί θέλουν λεφτά και υποταγμένους, να ακούς, να δέχεσαι και να κάνεις μεγάλους σταυρούς.

Μακάριοι είναι οι πτωχοί τω πνεύματι λέει, να στο κάνω λοιπόν αυτό μετάφραση: Μακάριοι είναι οι χαζοί! Σου λένε μακάριοι είναι αυτοί που, ενώ ευτύχησαν κατά τα κοσμικά κριτήρια να έχουν μια καλή ζωή και πολλά αγαθά, διαλέγουν αντ’ αυτού να ζήσουν μια ταπεινή ζωή, σαν τους παπάδες δηλαδή. Από την άλλη έχουμε τους πολιτικούς που παλεύουν να ανέβουν στο θρόνο και στην καρέκλα. Που δίνουν και την ψυχή τους για λίγη δύναμη.

Μετά παίρνουν σειρά οι κόκκινοι δικαστές που διψούν για αίμα, ότι τους πούνε οι από πάνω αυτοί θα το πράξουν. Δικαιοσύνη λέει, για ποιόν; Ίδια είναι η δική μου δικαιοσύνη και ίδια η δική τους; Ο κλέφτης σαν μπει στο σπίτι μου έχει τα ίδια δικαιώματα με εμένα και αν εγώ τον πυροβολήσω και αυτός έχει μόνο μαχαίρι, τότε εγώ θα δικαστώ. Από την άλλη, όμως, η πολιτεία που οδήγησε τον κλέφτη στο να γίνει κλέφτης και να μπει στο σπίτι μου δεν θα δικαστεί ποτέ, γιατί κανένας δικαστής δεν θα μπει βαθύτερα να ψάξει. Στην κοινωνία άλλωστε αρέσει το αίμα…

Το κράτος επίσης σε προστατεύει μέσω της αστυνομίας, βέβαια ως επί των πλείστων, όταν όλα θα έχουν συμβεί, οπότε στην ουσία η αστυνομία είναι έτσι φτιαγμένη για να εξυπηρετεί σκοπούς του κράτους και σε καμία περίπτωση το συμφέρον του λαού, αλλά πες μου τώρα την αλήθεια, όλα αυτά δεν τα ξέρεις ήδη; Μην μου πεις ότι εγώ είμαι ο πρώτος που σου τα λέει! Υπάρχουν τόσα λεφτά στον κόσμο σήμερα για να τραφούνε όσοι πεινάνε και για να λάβουν την στοιχειώδη εκπαίδευση όσοι για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν το κατάφεραν. Έτσι κανένας από αυτούς δεν θα αναγκαζότανε να μπει στο δικό μου σπίτι να κλέψει, αλλά τι μας νοιάζουν εμάς αυτά;

Και για να σας πω την πικρή αλήθεια δεν γράφω για να κάνω τον κόσμο καλύτερο, δεν με ενδιαφέρει αυτό και επίσης δεν με ενδιαφέρει πόσοι θα διαβάσουνε το κείμενό μου μέχρι το τέλος, ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν δίνω δεκάρα αν θα το κάνει. Εγώ κοιτάω μόνο τον εαυτό μου, είμαι εγωιστής και σε σύγκριση με τους περισσότερους έχω το θάρρος να το πω. Η πολιτική είναι για τους αδύναμους, όλα τα δόγματα είναι για τους αδύναμους, τα θρησκευτικά δόγματα όπως και τα πολιτικά, από τα κουμουνιστικά μανιφέστα μέχρι τα ακροδεξιά, να κόψουν όλοι το κεφάλι τους, αρκεί να είμαι εγώ δυνατός και να ζω έτσι όπως θέλω. Δεν θα δράσω βέβαια σε καμία περίπτωση εις βάρος άλλων και αυτή είναι η μοναδική αρετή μου, μόνο μία! Δεν χρειαζόμαστε άλλη, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος εάν όλοι είχαμε αυτήν την αρετή. Τι είναι η αρετή; Να είμαστε εμείς δικαστές των πράξεών μας.

Λύπη προκαλεί βέβαια το γεγονός ότι σε μια χώρα με αυτή την ιστορία σαν τη δική μας, έχουμε πλέον καταντήσει να ξέρουμε περισσότερα για την εβραϊκή ιστορία παρά την αρχαία ελληνική. Για να στο κάνω πιο κατανοητό αν πας σήμερα σε 20 Έλληνες και τους ρωτήσεις ποιος ήταν ο Μωυσής, ο απόστολος Παύλος και ο Πέτρος είναι σίγουρο ότι όλοι θα γνωρίζουνε. Εάν όμως τους ρωτήσεις για τον Ησίοδο τον Επίκουρο και τον Ηράκλειτο να είσαι σίγουρος ότι ούτε οι μισοί δεν θα σου απαντήσουν.

Βέβαια όλοι είναι κερδισμένοι, το κράτος πρώτο από όλα, γιατί οι περισσότεροι αρχαίοι φιλόσοφοί μας διδάξανε πράγματα εκ διαμέτρου αντίθετα με τις σημερινές πολιτικές.

Σήμερα σε διδάσκουν να αρνείσαι την ζωή σου περιμένοντας την επόμενη, να πετάξεις δηλαδή αυτήν τη ζωή που έχεις τώρα στα χέρια σου για μια άλλη. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καταλάβει πριν από 2500 χρόνια ότι η ψυχή δεν έχει καμία δύναμη μακριά από το σώμα, ότι μαζί με το σώμα εξασθενεί και επομένως εξαφανίζεται και εμείς μετά από τόσα χρόνια πιστεύουμε ακόμη σε άλλους κόσμους και σε παραδείσους.

Καλό παράδεισο.

«Και αν ο θεός υπάρχει, τότε διάλεξε τον πιο λανθασμένο τρόπο να μας το δείξει, και αν ο θεός υπάρχει τότε διάλεξε τους πιο λάθος ανθρώπους για να μας δείξουν το δρόμο.» 

Από το blog του Μιλτιάδη Ζήκα

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2