Αξίζετε μια απόδραση σε μια πόλη!
Γιατί οι πόλεις προτείνονται για τις σύντομες διακοπές; Δείτε εδώ τις πιο δημοφιλείς πόλεις για city break!

Η οργάνωση διακοπών δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για όσους ανθρώπους δεν έχουν πολύ χρόνο να αφιερώσουν. Είτε λόγω φόρτου εργασίας, είτε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, σε πολλές περιπτώσεις οι διακοπές εβδομάδων δείχνουν απλησίαστο όνειρο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για να αποδράσετε για λίγο από την καθημερινότητα, να ξεφύγετε από την πίεση και το στρες έστω για ένα Σαββατοκύριακο, τριήμερο ή λίγες ακόμα ημέρες. Οι αποδράσεις σε πόλεις είναι μία αρκετά εύκολη επιλογή, τόσο από την άποψη της οργάνωσης, όσο και των ίδιων των διακοπών, αφού τα πράγματα στις πόλεις που είναι δομημένες για τουρίστες είναι αρκετά εύκολα.

Γιατί οι πόλεις προτείνονται για τις σύντομες διακοπές;

Είναι αρκετά πιο εύκολο να περάσετε τις διακοπές σας σε μία πόλη, παρά σε προορισμούς της επαρχίας, ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε. Αρχικά, τα περισσότερα αεροδρόμια βρίσκονται κοντά στις μεγάλες πόλεις, συνεπώς είναι εύκολη η μεταφορά σας από και προς τον αερολιμένα, χωρίς να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας στη μετακίνηση. Αυτό ισχύει βεβαίως και κατά την παραμονή σας στην πόλη, αφού η δημόσια συγκοινωνία είναι αρκετά εργονομική. Ειδικά αν υπάρχει μετρό στην πόλη που σας ενδιαφέρει, είναι πολύ εύκολο και οικονομικό να μεταφερθείτε στα σημεία ενδιαφέροντος. Έτσι, αποφεύγεται την κοστοβόρα ενοικίαση ενός οχήματος, αλλά και τις επιπλέον μεταφορές με λεωφορεία ή τραίνα που απαιτεί ένας πιο μακρινός προορισμός.

Παράλληλα, ο ίδιος ο χαρακτήρας των πόλεων είναι να συμπυκνώνουν όλα τα πολιτιστικά, κοινωνικά και τουριστικά στοιχεία στο εσωτερικό τους. Έτσι, μπορείτε να έχετε μία πλήρη εικόνα μίας χώρας από μία ματιά σε μία μεγάλη πόλη, με μία βόλτα στις γειτονιές, επισκέψεις στα πολλά μουσεία και τον συγχρωτισμό με την κουλτούρα των κατοίκων.

Αναζητήστε τα αεροπορικά εισιτήρια των διακοπών σας τώρα στο https://www.esky.gr/aeroporika-eisitiria

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις για city break

Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος από ενδιαφέροντες προορισμούς, από μοναδικές πόλεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι μερικές ημέρες, αλλά ούτε κι ένας μήνας δεν αρκεί για να βιώσετε στον απόλυτο βαθμό την εμπειρία που έχουν να σας προσφέρουν τα αστικά κέντρα, ειδικά οι μεγάλες πόλεις και οι πρωτεύουσες χωρών. Ωστόσο, μερικές μέρες αρκούν για να δείτε σημαντικά ιστορικά μνημεία, φημισμένα αξιοθέατα, μουσεία που μπορούν να σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

Αν έχετε περιθώριο για περισσότερες μέρες, μπορείτε να επισκεφθείτε πιο μακρινές πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Ρίο Ντε Τζανέιρο ή το Ντουμπάι. Ρίξτε μία ματιά για εισιτήρια προς Νέα Υόρκη στο https://www.esky.gr/aeroporika-eisitiria/0/0/ci/nyc/nea-yorkh

Μερικές από τις πόλεις που προτείνουμε για σύντομα ταξίδια από την Ελλάδα είναι οι εξής:

Λονδίνο

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία πόλη με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερα πολυπολιτισμική ταυτότητα. Θα συναντήσετε ανθρώπους από πλήθος πολιτισμών και γειτονιές που σας μεταφέρουν σε άλλες ηπείρους. Δεν πρέπει να χάσετε το Big Ben και το Βρετανικό Μουσείο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Παρίσι

Αναφέρεται ως “πόλη του φωτός”, αλλά και “πόλη των ερωτευμένων”. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για ζευγάρια, σε μία πολύ ρομαντική πόλη με ιδιαίτερη προσωπικότητα, γραφικά σοκάκια και καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο. Οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείτε τον φημισμένο Πύργο του Άιφελ, ενώ ξεχωρίζει και το Μουσείο του Λούβρου, όπου φιλοξενούνται έργα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών του παρελθόντος.

Κωνσταντινούπολη

Πολύ κοντά στην Ελλάδα, τόσο από άποψη απόστασης, όσο και κουλτούρας. Η πόλη της Τουρκίας προσφέρει, ωστόσο, ένα “παράθυρο” για να αποκτήσετε επαφή με τον πολιτισμό της Ανατολής, ενώ ίσως εντυπωσιαστείτε από τις ομοιότητες με την Ελλάδα. Σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος είναι η Αγία Σοφία, αλλά και τα γραφικά Πριγκηπονήσια.

Ρώμη

Η “αιώνια πόλη” σας περιμένει για να την εξερευνήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε την κορυφαία ιταλική κουζίνα, ενώ θα εντυπωσιαστείτε από τον ιστορικό χαρακτήρα που έχει διατηρήσει η πόλη και τα μνημεία που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του κέντρου. Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε το Βατικανό και το μοναδικής ομορφιάς συντριβάνι, την Φοντάνα ντι Τρέβι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;