Τράπεζα Θεμάτων: «Ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα» - Πάνω από 160 εκ. χτυπήματα
Τράπεζα Θεμάτων: «Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τέτοιες επιθέσεις αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά όχι τόσο συντονισμένα»

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, μίλησε στον ΣΚΑΪ 100.3 και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα. Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (29/5) και την Τρίτη (30/5) με την Τράπεζα Θεμάτων και τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως:

«Ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις εφαρμογές της τράπεζας θεμάτων, αλλά αφορά τη ψηφιακή καρδιά του κράτους» 

Να υπενθυμίσουμε πως το πρωί της Τρίτης, 30 Μαΐου, σημειώθηκε κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ, με αποτέλεσμα οι μαθητές Λυκείου που έδιναν ενδοσχολικές εξετάσεις να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία ακόμα ταλαιπωρία μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων μία ημέρα νωρίτερα.

Ο πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι:

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα του προβλήματος. 1.470 σχολεία έχουν ήδη μπει στην πλατφόρμα και έχουν κατεβάσει θέματα.

Μάλιστα, χτες το βράδυ ελήφθησαν μέτρα για την προστασία του συστήματος, παρ’ όλα αυτά βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν.

Ζητάμε συγγνώμη, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα»

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2023, καθώς πρόκειται για εντελώς άλλο σύστημα. Όπως δήλωσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Οι πανελλήνιες εξετάσεις γίνονται με θέματα που βγαίνουν από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων. Είναι απλούστερη η διαδικασία»

Τράπεζα Θεμάτων – Άκης Σκέρτσος: «Έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατ. ευρώ για την κυβερνοασφάλεια»

Τράπεζα Θεμάτων

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε:

«Για την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, η οποία προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών»

Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι σε αυτό:

«Πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι υπάρχουν 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων και το υπουργείο Παιδείας. Ο ίδιος επιβεβαίωσε:

«Όλοι οι μαθητές πλέον πήραν τα θέματα σήμερα.

Τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας είναι αδύναμο σημείο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης διαχρονικά. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τέτοιες επιθέσεις αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά όχι τόσο συντονισμένα. Έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της κυβερνοασφάλειας από το ταμείο ανάκαμψης.

Είναι από πάνω σε αυτό το πρόβλημα η υπηρεσιακή κυβέρνηση και αναμένονται ανακοινώσεις από το νέο υπουργό Παιδείας»

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε και στις Πανελλήνιες και δήλωσε ότι η διεξαγωγή τους είναι απολύτως διασφαλισμένη.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;