ΕΝΦΙΑ 2023: Λήγει η προθεσμία για την πρώτη δόση - Μέχρι πότε οι αποπληρωμές
Λήγει η διορία και για τα παραστατικά του επιδόματος θέρμανσης και τα δικαιολογητικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή - Ποιοι οι τρόπο αποπληρωμής

Μέχρι αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, πρέπει να καταβληθεί από τους φορολογούμενους η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2023.

Όπως είχε ανακοινωθεί, φέτος η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει σε δέκα δόσεις με την πρώτη να πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαΐου και την τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024.

Ο ΕΝΦΙΑ 2023 αφορά 7,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έλαβαν το προηγούμενο διάστημα το σχετικό εκκαθαριστικό του φόρου.

Οι τρόποι αποπληρωμής είναι οι εξής:

  1. Εφάπαξ εξόφληση του φόρου
  2. Προκαθορισμένες 10 δόσεις
  3. Μέσω πάγιας ρύθμισης μέχρι 24 δόσεις
  4. Με πιστωτική κάρτα έως 12 άτοκες δόσεις

Σε περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι διαπίστωσαν στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ λάθη στα στοιχεία των ακινήτων ή δεν έχει συμπεριληφθεί η έκπτωση που δικαιούνται, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εμπρόθεσμα αρχική ή τροποποιητική δήλωση Ε9 έως 30 Ιουνίου.

Υπόλοιπες υποχρεώσεις μέχρι τέλη Μαΐου πέραν από τον ΕΝΦΙΑ

Παράλληλα, η Τετάρτη 31η Μαΐου είναι και η τελευταία μέρα για την καταχώρηση των παραστατικών λογαριασμών φυσικού αερίου προκειμένου να καταβληθεί στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα myΘερμάνση και αφορούν πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 16 Μαΐου. Η πληρωμή του επιδόματος έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου.

Μέχρι αύριο, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, πρέπει να καταβληθεί από τους φορολογούμενους η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2023.

Επιπλέον, όσον αφορά στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τα δικαιολογητικά αγορών θα καταχωρούνται έως τις 15 Ιουλίου και θα φορούν την περίοδο 1/10/2022 έως 31/03/2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2023. Σε αυτήν την περίπτωση το ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται έως τις 10 Αυγούστου.

Την Τετάρτη επίσης λήγει η προθεσμία για χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή, προκειμένου να υποβάλλουν κι αυτές τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να αποφύγουν την εφάπαξ και έντοκη επιστροφή των ποσών.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;