Αγίου Πνεύματος 2023: Τέσσερις προορισμοί για να «αποδράσεις» από την πόλη
Αγίου Πνεύματος 2023: Ιδανικοί προορισμοί για το προσεχές τριήμερο.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2023 είναι πολύ κοντά μας, αφού φέτος η μέρα του Αγίου Πνεύματος «πέφτει» τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, δηλαδή μια μέρα μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής. Πρόκειται για το πρώτο τριήμερο του φετινού καλοκαιριού και αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για όσους και όσες επιθυμούν να ξεφύγουν από τη βουή της πόλης και να νιώσουν τα πρώτα καλοκαιρινά vibes δίπλα στο κύμα.

Συνεπώς, αν θέλεις να κάνεις μια σύντομη μεν, αλλά αναζωογονητική απόδραση από τη ρουτίνα σου, να «γεμίσεις» τις μπαταρίες σου, και -το κυριότερο- να αλλάξεις λίγο παραστάσεις και να περάσεις όμορφα, τότε εμείς έχουμε φτιάξει μια λίστα με αγαπημένους προορισμούς που είναι ιδανικοί για μια τριήμερη εκδρομή!

1. Σπέτσες

Ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, που φημίζεται για τα νεοκλασικά αρχοντικά της, το πευκοδάσος, και τα μοναστήρια της. Οι Σπέτσες είναι ένα αρκετά μικρό νησί και μπορείς άνετα να το εξερευνήσεις με τα πόδια, ή με ποδήλατο. Θα σε συμβουλεύαμε μάλιστα να μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα με άμαξα, αφού είναι μία υπέροχη εμπειρία που θα σε μεταφέρει πίσω στον χρόνο.

Μust-visit: το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, που λειτουργεί και ως μουσείο και είναι ανοιχτό στους επισκέπτες, καθώς και το Μουσείο των Σπετσών όπου βρίσκεται στο Αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη. Επιπλέον, μην παραλείψεις να επισκεφτείς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου απ’ όπου η θέα είναι απίστευτη ιδιαίτερα την ώρα που ο ήλιος δύει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spetses Island (@spetsesisland)

2. Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι μια «κουκλίστικη» παραθαλάσσια πόλη, με πληθώρα επιλογών για διασκέδαση. Αξίζει να επισκεφτείς το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι και να φας ιταλικό παγωτό σε κάποια τζελατερί. Παράλληλα, μπορείς να εξερευνήσεις την πόλη κάνοντας μία βόλτα με το τρενάκι, ώστε να δεις ολόκληρη την πόλη. Τέλος, μπορείς να καλωσορίσεις το καλοκαίρι τρώγοντας φρέσκο ψάρι και πίνοντας τα ουζάκια σου σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nafplio,Greece 🇬🇷 (@nafplio_view)

3. Άνδρος

Αν και η Άνδρος είναι ένα Κυκλαδονήσι, χαρακτηρίζεται από το καταπράσινο τοπίο της, αλλά και τον πολύ αέρα! Επιπλέον, κάτι που χαρακτηρίζει το δημοφιλές και κοσμοπολίτικο νησί είναι οι πανέμορφες παραλίες, τα πεντακάθαρα νερά, και τα γραφικά μονοπάτια. Η αρχιτεκτονική της Χώρας συνδυάζει το λιτό κυκλαδίτικο στιλ, με τα αιγαιοπελαγίτικα νεοκλασικά, και τα ενετικά πυργόσπιτα. Για φαγητό, διαμονή και διασκέδαση θα βρεις πολλές επιλογές αναλόγως των προτιμήσεών σου, ενώ αν είσαι φαν της τέχνης και του πολιτισμού είναι must η επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andros Secrets (@andros_secrets)

4. Μονεμβασιά Λακωνίας

Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς θα βρεις μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα. Θα συναντήσεις αρχοντικά, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια τα οποία συντηρούν ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού. Μέσα στο κάστρο απαγορεύεται η χρήση αυτοκινήτου, πράγμα που αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για πεζοπορία. Η θέα από το κάστρο θα σε «μαγέψει». Η παραλία της είναι αμμουδερή, και οι παροχές σε διασκέδαση είναι τόσες ώστε να μη σου λείψει απολύτως τίποτα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greece 🇬🇷 Europe Travel | Hotels | Food | Tips (@greece.explores)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
0'
33 - 51
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
36 - 31
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 0