Τα εξωτικά Λιχαδονήσια από ψηλά - Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ξεναγήσου στα μαγευτικά Λιχαδονήσια - Τον απόλυτο τουριστικό προορισμό για το καλοκαίρι

Το σύμπλεγμα νησιών με το όνομα Λιχαδονήσια είναι η δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το ηφαίστειο λειτούργησε κατά την Τεταρτογενή περίοδο του Καϊνοζωϊκού αιώνα της προϊστορίας της γης. Πριν γίνει το τεκτονικό καταβύθισμα του Μαλιακού, τα Λιχαδονήσια ήταν ενωμένα με την χερσόνησο της Λιχάδας. Μεγάλα τμήματα των νησιών βυθίστηκαν από ένα μεγάλο σεισμό το 426 π.Χ…Σύμφωνα με τη μυθολογία, τα Λιχαδονίσια σχηματίστηκαν από το σώμα του Λίχα. Η Διηάνειρα, γυναίκα του Ηρακλή νομίζοντας ότι την απατά, του έστειλε με το Λίχα ένα φαρμακερό χιτώνα. Ο Ηρακλής όταν φόρεσε το χιτώνα άρχισε να υποφέρει από φρικτούς πόνους και εξαγριωμένος άρπαξε το Λίχα και τον εκσφενδόνισε στη θάλασσα. Από τα μέλη του σώματος του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια. Επίσης λέγεται ότι η Μεγάλη Στρογγυλή είναι το κεφάλι του.

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Εύβοιας , ανάμεσα στο Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, στην προέκταση του αρχαίου ακρωτηρίου Κήναιο, απέναντι από τον οικισμό Κάβο. Απέναντι βρίσκεται το ακρωτήριο Κνήμιδα της Φθιώτιδας.

Λιχαδονήσια

Αποτελούνται από τη Μονολιά τη Μεγάλη Στρογγυλή, τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια.

Η Μεγάλη Στρογγυλή είναι το νοτιότερο της συστάδας. Πήρε το όνομα του από το στρογγυλό σχήμα του. Είναι κατάφυτο νησί. Το νησάκι εξέχει απότομα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πρέπει να είναι η κορυφή ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου. Έχει τοποθετηθεί φάρος.

Το νησάκι Μονολιά είναι μακρόστενο και έχει ένα μικρό όρμο που χρησιμεύει ως φυσικό λιμάνι.

Τα Λιχαδονήσια προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα και θαλάσσια σπορ (σκι, σερφινγκ).

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 0