Καταρράκτες Νέδα: Δες από ψηλά τον ιδανικό προορισμό για εξόρμηση στην φύση (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Νέδα είναι ποτάμι της Πελοποννήσου, που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, και δημιουργεί μοναδικά σημεία απίστευτης φυσικής ομορφιάς.

Η Νέδα είναι ένας ποταμός με θηλυκό όνομα, ο οποίος οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας και αποτελεί έναν ακόμη θησαυρό φυσικής ομορφιάς στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, ένα από τα ξεχωριστά αξιοθέατα είναι και οι καταρράκτες Νέδα.

Το ποτάμι πηγάζει στα ορεινά των δύο νομών πολύ κοντά στην Ανδρίτσαινα και εκβάλλει στο Ιόνιο στις εκτεταμένες αμμουδιές του Κυπαρισσιακού κόλπου, κοντά στο χωριό Ελαία.

Στο πέρασμά του, ο ποταμός διασχίζει ένα πανέμορφο φαράγγι μήκους 32χλμ. με στενά περάσματα και σημεία με καταρράκτες όπου σχηματίζονται μικρές φυσικές λίμνες.

Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για ένα από τα λίγα ποτάμια στην Ελλάδα που έχει ονομασία θηλυκού γένους.

καταρράκτες Νέδα

Το φαράγγι της Νέδας είναι προσπελάσιμο μόνο το καλοκαίρι, καθώς η διάσχιση του γίνεται μέσω του ποταμού.

Μερικά σημεία της διαδρομής έχουν ιδιαίτερα υψηλό δείκτη δυσκολίας. Σε αυτά μπορεί να χρειαστεί από τους περιπατητές να κολυμπήσουν στα κρύα νερά, να διασχίσουν στενά σημεία μέσα από το ποτάμι, να κολυμπήσουν σε σκοτεινή φυσική σπηλιά-στοά. Για να το διασχίσει κανείς απαιτείται καλή οργάνωση με οδηγό, καθώς και εξοπλισμό.

Παρότι πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία, για να δει κανείς τις ομορφιές της Νέδα, δε χρειάζεται να κάνει extreme sports, καθώς υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορείς να πας με αυτοκίνητο και να απολαύσεις τη φύση.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;