Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί
Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο προσέρχονται αυτή την ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί, αφού οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης απέβησαν άκαρπες.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται αυτή την ώρα οι οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά την κατάθεση και επιστροφή των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης από Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη μετά τα αποτελέσματα από τις εθνικές εκλογές 2023.

Πρώτος έφτασε λίγο πριν τις 11, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Λίγα λεπτά αργότερα, στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις 11 ακριβώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη από το Μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο. Τελευταίος έφτασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά την άφιξη των πολιτικών αρχηγών, στην αίθουσα της συνεδρίασης εισήλθε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σεκαλλαροπούλου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Εκλογές 2023

Να υπενθυμίσουμε πως η διαδικασία των διερευνητικών εντολών είχε ολοκληρωθεί ταχύτατα, κάτι που αναμενόταν μετά το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής μάχης, το απόγευμα της Τρίτης (23/5), δηλαδή εντός μόλις δύο ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να διαπιστωθεί και τυπικά πως δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από όλα τα κόμματα «για τη διενέργεια εκλογών», οπότε η Πρόεδρος θα προχωρήσει στην επόμενη κίνηση.

Η επόμενη κίνηση είναι η ανάθεση στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές (άρθρο 37 Συντάγματος). Συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, ως ο αρχαιότερος εκ των τριών ανωτάτων δικαστικών.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;