Αποτελέσματα εκλογών 2023: Πότε θα βγουν τα πρώτα exit polls
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα τα exit polls την Κυριακή (21/5) - Νωρίτερα από ποτέ η εκτίμηση αποτελέσματος

Σήμερα είναι Τετάρτη (17/5) και η 21η Μαΐου πλησιάζει, όταν και θα μάθουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023. Καθώς οι μέρες της εβδομάδας περνούν και οι Εκλογές 2023 πλησιάζουν, όλοι και όλες  αναρωτιούνται τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την Κυριακή.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου και κλείνουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:00. Σε ορισμένα εκλογικά κέντρα ενδέχεται να παραταθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, σε περίπτωση που σχηματιστεί ουρά λίγο πριν τη λήξη της ψηφοφορίας.

Μόλις οι κάλπες κλείσουν θα διεξαχθεί το πρώτο exit poll από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO. Το πρώτο κοινό exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll συμμετέχει και το Action24.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Η εκτίμηση  από τη Singular Logic

Η εκτίμηση αποτελέσματος για τις εκλογές 2023 αναμένεται να γίνει από την Singular Logic νωρίτερα από τα συνηθισμένα. Είναι πιθανό να έχουμε τις πρώτες εκτιμήσεις αποτελεσμάτων ενδεχομένως και στις 20:30, δηλαδή περίπου 1,5 ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης,  λόγω των νέων συστημάτων.

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic, Δημήτρης Μπακάκος, δήλωσε ότι ενδεχομένως στις 21:30 να μην χρειαστεί καν εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος.

«Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους» είπε αρχικά επισημαίνοντας στη συνέχεια:.

«Πρώτα θα γίνει καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, θα σταλούν τα αποτελέσματα για τα κόμματα και μετά θα ξεκινήσει η καταμέτρηση για τους σταυρούς των υποψηφίων, για τους οποίους γύρω στα μεσάνυχτα θα έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό αποτελεσμάτων που θα έχουν ενσωματωθεί».

Μάλιστα, σημείωσε ότι λόγω της χρήσης της τεχνολογίας, «ίσως δεν χρειαστεί να υπάρξει στις 21:30 εκτίμηση για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά να μας προλάβουν τα πραγματικά αποτελέσματα, ανάλογα με την ταχύτητα ενσωμάτωσης τους στο σύστημα».

Ωστόσο, ενδεχομένως να χρειαστεί εκτίμηση για το εάν υπάρχει για παράδειγμα κάποιο κόμμα που οριακά μπαίνει ή δεν μπαίνει στην Βουλή.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνων: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;