Ζώδια: Ο Δίας στον Ταύρο από 16 Μαΐου - Η καλλιέργεια ευκαιριών και η ανάπτυξη της χαράς
Τι αναμένεται να φέρει ο Δίας στον Ταύρο στο κάθε ζώδιο.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2023: Δίας στον Ταύρο – Από 16 Μαΐου 2023 ως 26 Μαΐου 2024

«Η καλλιέργεια ευκαιριών και η ανάπτυξη της χαράς»

Από την Λίλιαν Σίμου και το astrolife.gr

Στις 16 Μαΐου 2023, ο Δίας εισέρχεται στον Ταύρο, όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 26 Μαΐου 2024. Στο ταξίδι του στον Ταύρο, ο Δίας θα μας καθοδηγήσει να εστιάσουμε στα θεμέλια που έχουμε χτίσει και στο αν μας δημιούργησε το περιβάλλον μας. Η ευημερία, η αφθονία, η χαρά, η απόλαυση, η αισθητική, είναι η χαρά και αποδοχή του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Ο Δίας στον Ταύρο θα υπερτονίσει θέματα που σχετίζονται με την ευχαρίστηση, τον ρομαντισμό και τα οικονομικά.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και το πέρασμά του από τον Ταύρο θα επεκταθεί και θα ενεργοποιήσει έναν τομέα της ζωής μας, κάνοντάς τον σημαντικό για τους επόμενους περίπου δώδεκα μήνες.

Ενώ βρίσκεται στον Ταύρο, ο Δίας θα εκτελέσει επίσης δύο πολύ σημαντικές ευθυγραμμίσεις. Καθώς μπαίνει στον Ταύρο θα ενωθεί με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και προς το τέλος του ταξιδιού του θα ενωθεί με τον Ουρανό, απελευθερώνοντας απίστευτα σπάνιες και μαγνητικές ενέργειες.

Τι φέρνει ο δάσκαλος του ζωδιακού, που συνδέεται εννοιολογικά ο Δίας στο σταθερό και κτητικό ζώδιο του Ταύρου.

Κυβερνήτης του Δία, θα είναι η Αφροδίτη και συνδέεται με τα χρήματα, την αφθονία, τη γονιμότητα, το περιβάλλον, την αυτοεκτίμηση και την τέρψη των πέντε αισθήσεων. Η παρουσία του Δία θα λάμψει σαν προβολέας, αναγκάζοντάς μας να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους τομείς της ζωής μας και στο πώς μπορούμε να επωφεληθούμε περισσότερο από αυτούς. Θα βγει η απαίτηση για αποκτήματα υλικά, αλλά και συναισθηματική ικανοποίηση.

Ό,τι είναι πολύτιμο και σημαντικό, θα επικεντρώνει το ενδιαφέρον μας.

Ο Δίας θεωρείται συχνά πλανήτης εύνοιας, γιατί μας βοηθά να επικεντρωθούμε στα θετικά, τονίζει την αισιοδοξία και αντιλαμβανόμαστε τις φωτεινές πλευρές στα θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Η αντίληψη διευρύνεται, οι ευκαιρίες παρουσιάζονται σε αυξητικό ρυθμό. Η παρουσία του μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφύπνιση για μια πλουσιότερη κατανόηση του κόσμου.

Ο Ταύρος όμως είναι ένα αργό και σταθερό ζώδιο. Σαν τον δυσκίνητο ταύρο, δεν θα φέρει γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα. Θα φέρει όμως αποτελέσματα που θα έχουν διάρκεια και θα μας αγγίξουν στην αίσθηση της ασφάλειας (ασφάλεια ή ανασφάλεια).

Η αρνητική πτυχή θα ήταν να γίνουμε νωχελικοί, αργοί, να χάνουμε χρόνο ή να αποφεύγουμε την μεγάλη και έντονη κινητικότητα. Φυσικά κάποια θέματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν άμεσα. Ο Δίας προσφέρει το χρονικό περιθώριο να εξελιχθεί σε εύρος μία υπόθεση.

Στιγμές χαλάρωσης, με αγαπημένους μας και με ανθρώπους που εκτιμούν και θέλουν να προσφέρουν

Το να αφιερώνουμε χρόνο για ξεκούραση, διασκέδαση και παιχνίδι είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα, αλλά με τον Δία στον Ταύρο, ίσως χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί. Διότι ίσως «βολευτούμε» στις εύκολες λύσεις ή στη νωχελική ζωή, και να αποφύγουμε με διάφορες προφάσεις τη δράση!

Καλλιεργώντας ευκαιρίες

Κατά την περίοδο όπου ο Δίας ήταν στον Κριό (από τα τέλη της Άνοιξης του 2022 ως τον Μάιο του 2023), τέθηκε ο σπόρος, η σπορά, για νέες επιδιώξεις, όνειρα, εγχειρήματα. Υπήρξε τόλμη, υπερβολή και παρόρμηση. Στις βιαστικές κινήσεις, άλλοτε έγιναν λάθη, άλλοτε κατακτήσαμε ένα νέο στόχο. Όμως, σημαντικό πως υπάρχει υγιής σπόρος και υπόσχεση για ένα νέο δρόμο στη ζωή μας.

Με τον Δία στον Ταύρο, θα έχουμε τον χρόνο να καλλιεργήσουμε το έργο αυτό και να αποδώσει καρπούς.

Έχοντας ίσως κουραστεί από την υπερπροσπάθεια των προηγουμένων ετών, τώρα θα επιδιώξουμε μία καλύτερη ροή που θα αποδώσει πρακτικά και θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Απαιτούμε καλύτερες συνθήκες, ευημερία, απολαβές, συμφέρουσες λύσεις.

Οι αγροκαλλιέργειες θα μπορούσαν να είναι στα ενδιαφέροντά μας, κυρίως η γεωργία και η κτηνοτροφία, η ανθοκομία, η βοτανολογία. Θα υπάρξει απαίτηση για μεγαλύτερη στήριξη των προϊόντων και των συνθηκών που έτσι κι αλλιώς βάλλονται, από συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι η απαίτηση να έχουμε υγιή προϊόντα, φυσικές συνθήκες διατροφής, ένα υγιές περιβάλλον, χωρίς παρεμβάσεις που εμποδίζουν την κτηνοτροφία και την γεωργική παραγωγή. Στο εξωτερικό, από την Άνοιξη του 2022, υπήρξαν πολλές κινητοποιήσεις. Στην Ελλάδα ουραγοί, θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους της διαρκούς διολίσθησης, διαφορετικά, από τον επόμενο χρόνο, όταν ο Δίας εισέλθει στους Διδύμους, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που υπογραμμίζει την πληθωρικότητα και την επέκταση, επομένως, μπορεί να μας προϊδεάζει για μεγαλύτερη επίγνωση των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να φροντίσουμε και να προστατέψουμε τον πλανήτη μας, μπορεί επίσης να επιφέρει το αντίθετο. Η ιστορία δείχνει πως κάποια κέντρα Εξουσίας, συχνά αφανή, θα εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη σε ένα ευρύ ανθρώπινο πεδίο.

Συχνά ο άνθρωπος επαναπαύεται σε απλές επιδερμικές λύσεις. Ο Δίας στον Ταύρο, ενδέχεται να το αναδείξει στην αρνητική του πλευρά. Να έχουμε μία επίπλαστη «ευημερία» και η επανάπαυση να προσδιορίσει την καθοδική μας πορεία ακόμη περαιτέρω.

Η οικονομική δύναμη, θα είναι στα βασικά ενδιαφέροντα. Απαιτούμε αφθονία και ίσως περισσότερη άνεση στη καθημερινότητά μας. Αυτάρκεια ή ανεπάρκεια, θα είναι καθοριστικές για τη ζωή μας. Καλό θα είναι να αποφύγουμε την υπερ-αισιοδοξία, και τη διόγκωση χρεών.

Η καλλιέργεια που θα επιφέρει περισσότερα κέρδη, μπορεί να αφορά ταλέντα, δεξιότητες ή νέες ιδέες, κυρίως από τις αρχές του 2024. Ας αναλογιστούμε ποιες δυνατότητες έχουμε, προκειμένου να αναπτύξουμε τα προσόντα που θα αποδώσουν οικονομικά και θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Επίσης, επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη διατροφή και κυρίως τη γεύση, τα οικονομικά, την γεωργία, την κτηνοτροφία, τα άνθη και φυτά γενικότερα, την αισθητική, την Τέχνη, το άρωμα, το χρώμα, θα είναι αυτά που θα ευνοηθούν.

ΤΟ μόνο που μπορεί να περιορίσει τα οφέλη, είναι να παραμείνουμε άκαμπτοι ή να κινηθούμε αργά χωρίς αμεσότητα στις προκλήσεις.

Συναισθηματική κάλυψη

Το ζώδιο του Ταύρου έχει να κάνει με την αίσθηση της χαράς και της πληρότητας. Κατά συνέπεια, εκτός από την φυσική και υλική απολαβή, η συναισθηματική ικανοποίηση ενδιαφέρει το ίδιο.

Ό,τι ικανοποιεί τις πέντε αισθήσεις, θα προέχει. Αποφεύγουμε τη μιζέρια, το λίγο, το φθηνό, το άχαρο και άχρωμο.

Γεύσεις ζωής, είναι η αισθητική, ο γλυκός λόγος, η ευγένεια, η όμορφη εικόνα, το όμορφο τοπίο. Τα χρώματα θα παίξουν σημαντικό ρόλο, είτε στο περιβάλλον που ζούμε και εργαζόμαστε, είτε στον προσωπικό μας χώρο, είτε στην επιλογή των ρούχων μας.

Η διατροφή θα δείξει αν χαιρόμαστε όσα έχουμε ή αν υπάρχει συναισθηματικά κενά που θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με άστατες διατροφικές συνήθειες. Όσοι έχουν ήδη πρόβλημα πάχους, ζαχάρου, ορμονικό και θυροειδούς αδένα, είναι σημαντικό να είναι προσεκτικοί.

Καθώς η φύση θα γαληνεύει την ψυχή, αν δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε ένα κήπο, ή να ζούμε σε ένα περιβάλλον κοντά στην Φύση, θα μπορούσαμε να έχουμε όμορφα φυτά στον χώρο μας και να δώσουμε τόνους και άρωμα χαράς στη καθημερινότητά μας.

Εάν το φαγητό ή τα ταξίδια δεν σας ενδιαφέρουν, μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε μόνοι σας μια σειρά από φωτεινά και χαρούμενα φυτά για τον κήπο ή το αίθριο σας ή να προμηθευτείτε όμορφα, ανθεκτικά υφάσματα για τα ρούχα ή τα έπιπλά σας.

Άνθρωποι που ξέρουν να χαμογελούν και να χαίρονται με ένα απλό άγγιγμα, ένα ωραίο λόγο, ένα λουλούδι, είναι αυτοί που θα μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα!

Αποφεύγουμε τους άξεστους, ανάλγητους, μίζερους, σκοτεινούς, αρνητικούς, σκληρούς, μονόπλευρους και άκαμπτους. Επίσης, οι άνθρωποι που θα μας κουράζουν έχουν συχνά αλαζονική νοοτροπία και έπαρση γνώσης.

Με το Δία στον Ταύρο, η ζεστασιά και η αγάπη είναι χαρά της ύπαρξης. Ανάλογα με τον τομέα που αγγίζει στον καθένα μας, ωστόσο σαν γενική έννοια έχουμε αυτή την ανάγκη.

Δίας και Βόρειος Δεσμός της Σελήνης

Όταν ο Δίας εισέλθει στον Ταύρο, θα συμβαδίσει με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης από τον Μάιο ως τον Ιούνιο του 2023. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συμπόρευση στην αρχή του ζωδίου του Ταύρου.

Οι επιλογές που κάνουμε εκείνη την περίοδο, θα είναι κομβικής σημασίας και αφορούν τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης σε θέματα ουσίας.

Όποιος κάνει κινήσεις αυτή την εποχή ή όποιος έχει γενέθλια φέτος με την συγκεκριμένη σύνοδο, είναι καθοριστικό για τις εμπειρίες που θα ακολουθήσουν, ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τα θέματα του τομέα που αγγίζει στην ζωή του.

Σε ένα συλλογικό πεπρωμένο, η ανθρωπότητα πρέπει να ξεπεράσει τη διχόνοια που μας σπέρνουν με κάθε πρόφαση και την είδαμε κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Να αγαλλιάσουμε ο ένας τον άλλου, να κρατήσουμε το χέρι του διπλανού μας. Να συνειδητοποιήσουμε πως ενωμένοι θα βρούμε λύσεις και οι λύσεις θα προέλθουν από εμάς και τους αγαπημένους μας. Όχι από κέντρα εξουσίας που απαιτούν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα.

Δίας και Ουρανός

Η συμπόρευση των δύο πλανητών, θα γίνει τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2024. Αυτή η σύνοδος έχει μεταφυσική σημασία.

Ο Ουρανός, μαγνητικός και ουσιαστικός για ανατροπές και απελευθέρωση από το γνωστό, σηματοδοτεί την ανατροπή της νωχελικής και βολεμένης στάσης.

Στην αρνητική πλευρά, προκαλείται ανασφάλεια συναισθηματική και υλική.

Ο Δίας επεκτείνει αυτές τις τάσεις. Ο Δίας όμως είναι και εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, ζωδίου του Ουρανού. Υπάρχει λοιπόν η μεταφυσική διάσταση της ποιότητας, της φυσικής ικανοποίησης, της πληρότητας με ένα τρόπο: τη μαγνητική έλξη εκείνου που ποθήσαμε πολύ και μας αξίζει. Μας αξίζει γιατί προσπαθούμε να ανατρέψουμε το γνωστό, το στατικό, το επιδερμικό.

Καινοτόμες ιδέες, πρωτοτυπία, τεχνολογικά επιτεύγματα, πρέπει να είναι στην υπηρεσία των πρακτικών αναγκών μας. Το ψηφιακό νόμισμα θα διαφημιστεί σαν κάτι που διευκολύνει τις συναλλαγές και επομένως, πρέπει να προσέχουμε τις παγίδες που θα ξαφνιάσουν στο μέλλον (Ουρανός), και θα κρύβουν τεχνολογικές δεσμεύσεις και εγκλωβισμό με ασυνήθιστες ή περίεργες προοπτικές για το μέλλον.

Τα κέντρα εξουσίας, ίσως προκαλέσουν κρίση οικονομική ή διατροφική, ή σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία και την γεωργία, προκειμένου να περάσουν την τεχνολογική τους επιβολή.

Πάντα υποψιασμένοι. Μη ξεχνάμε πως ο Ταύρος κάνει δύσκολες όψεις με το ζώδιο του Σκορπιού (σκοτεινά συμφέροντα χειραγώγησης), τον Λέοντα (μοναρχικές τάσεις εξουσίας) και τον Υδροχόο (έπαρση και αλαζονεία στη χρήση της τεχνολογικής γνώσης)

Ο Πλούτωνας ως τις 11 Ιουνίου στον Υδροχόο, τονίζει ακόμη περισσότερο την ένταση.

Δίας στον Ταύρο και Ελλάδα

Στον χάρτη της Ελλάδας, ο Δίας θα σχηματίσει μία θετική όψη με τον γενέθλιο Δία της χώρας. Ο γενέθλιος Δίας στον Αιγόκερω, σε αδύναμη θέση, στον τομέα της αποταμίευσης του κράτους, αλλά και των δανείων και χρεών, πιέστηκε όπως έχουμε δει σε άρθρα στο παρελθόν, από πολλές και διαφορετικές δύσκολες «γωνίες» πλανητών, κυρίως από την παρουσία του Πλούτωνα, από το 2009 -10 και μετά.

Τα σταθερά ζώδια της χώρας, κυρίως στον τομέα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, και οι δυσκολίες εξισορρόπησης μεταξύ τους, προκαλούν ακόμη μια φορά ανησυχία. Επειδή όμως ο Δίας θα κινείται στον 12ο οίκο της χώρας, αυτό περιγράφει παρασκηνιακές απαιτήσεις ή κινήσεις. Προφανώς η όποια εικόνα αντιπαράθεσης ή σύγκρουσης μεταξύ κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών δυνάμεων, δεν είναι σαφείς ή ειλικρινείς.

Ο Δίας θα κινηθεί όμως στον 12ο οίκο της και θα περάσει τρεις φορές πάνω από τον γενέθλιο Χείρωνα. Επουλώνοντας κάποιες δυσκολίες, μπορεί να μειώσει τα προβλήματα, δίχως να ξεπερνά εύκολα την ταλαιπωρία μέσα από την οποία θα επέλθει η επούλωση αυτή. Δύσκολη φαίνεται η στιγμή όπου θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ουρανό της χώρας, καθώς προκαλεί ένταση και επαναστατική διάθεση, ενώ θα φέρει δυσκολίες και απαιτήσεις στο πολιτικό μας σύστημα. Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει ακόμη μια φορά, θα είναι να υπάρξουν αναταράξεις στους εργαζόμενους και στα θέματα υγείας των πολιτών.

Ίσως πρέπει ενωμένοι να απαιτήσουμε την χαμένη μας ευμάρεια και χαρά, ΑΝ είμαστε μακριά από τα παλιά κέντρα εξουσιών, ΑΝ καταλάβουμε πως έχουμε παρασκήνιο που απαιτεί είτε έμμεσα είτε άμεσα να συντονιστεί ο πολιτικός κόσμος, με οφέλη που δεν αφορούν τον εργαζόμενο, αλλά κάποιους αφανείς μαργιονετίστες.

Κριός

Θα λέγαμε, αν δεν το αναιρεί ο προσωπικός σας χάρτης, πως είναι ένας έτος αύξησης των οικονομικών σας πόρων. Η εργασία σας θα αποδίδει περισσότερο ή θα έχετε την ευκαιρία να αδράξετε περισσότερες ευκαιρίες. Μπορεί να αναπτύξετε εμπορικές σχέσεις. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε επενδύσεις του εισοδήματός σας ή να ξοδέψετε αρκετά για την ευχαρίστησή σας. Επειδή έχετε την τάση να αγαπάτε το ωραίο και την αισθητική, μην χάσετε την ευκαιρία να έχετε μεγαλύτερο εισόδημα, με σπατάλες. Μπορείτε να αναπτύξετε τις αξίες σας, και καλό είναι αυτές οι αξίες να μην περιοριστούν στον υλικό και μόνο τομέα.

Ταύρος

Ο προσωπικός μαγνητισμός σας αυξάνεται, καθώς ο Δίας περνά από το ζώδιό σας για ένα έτος. Η προσωπική σας γοητεία θα σας κάνει πιο δυναμικούς και πιο αποτελεσματικούς. Μπορείτε να κάνετε τις επεκτάσεις που επιδιώκατε ως τώρα, με μεγαλύτερη άνεση, να αδράξετε ευκαιρίες με δική σας πρωτοβουλία, να ταξιδέψετε, να αποκτήσετε δύναμη και χρήματα. Προσέχετε λίγο την υγεία σας. Αν έχετε εστιάσει την προσοχή σας μόνο στον υλικό τομέα, θα χάσετε την ευκαιρία να εμβαθύνετε στο μυστήριο της ζωής και να γίνετε ένα άτομο δυνατό εσωτερικά και συνειδητοποιημένο. Είναι κρίμα και μην παραβλέψετε αυτή τη πλευρά σας. Μπορεί να έχετε περισσότερη αισθησιακή έκφραση και να μπείτε σε περιπέτειες ερωτικές. Κρατάτε ένα μέτρο.

Δίδυμοι

Για σας ο Δίας βρίσκεται για ένα περίπου χρόνο στο τομέα των μυστικών ή των ταλαιπωριών. Χωρίς να σημαίνει πως θα είναι αρνητικός για σας, δεχθείτε αυτή τη περίοδο, σαν περίοδο προετοιμασίας, για το επόμενο έτος, που θα σχετίζεται με την συνειδητότητά σας. Αυτό το διάστημα, θα έχετε να ασχοληθείτε με το υποσυνείδητό σας, τις κρυμμένες σας σκέψεις, τα κρυφά όνειρα και τις δυνάμεις που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί. Αν κάνετε εσωτερική έρευνα θα είναι μία θαυμάσια περίοδος. Το ίδιο κι αν ασχολείστε με θεραπευτικά κέντρα ή ιδρύματα. Μπορείτε να δώσετε πολλά σε όσους έχουν ανάγκη κι υποφέρουν. Οι κινήσεις μπορεί να είναι τώρα παρασκηνιακές, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1