Η «Le Figaro» κάνει αφιέρωμα στο ελληνικό καλοκαίρι - Προτάσεις για όλα τα γούστα
Αφιέρωμα στο ελληνικό καλοκαίρι κάνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» - Το νησί που ξεχωρίζει

Σε πρόσφατο αφιέρωμά της, η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» μιλάει για το ελληνικό καλοκαίρι, ξεχωρίζει τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας για να επισκεφτεί κανείς και κάνει προτάσεις για όλα τα γούστα, τις ανάγκες, αλλά και τις επιθυμίες των τουριστών.

Για οικογενειακές διακοπές η «Le Figaro» προτείνει την Κρήτη και την Κέρκυρα. Από την άλλη, για όσους προτιμούν τον αθλητικό τουρισμό τη Μήλο και την Κάλυμνο, ενώ για τα υπέροχα τοπία τους προτείνει τη Χίο και τη Ρόδο. Αν πάλι αναζητάς ησυχία και γαλήνη, η γαλλική εφημερίδα προτείνει Σύρο και Πάτμο.

ελληνικά νησιά

Πάτμος: Το απόλυτο καταφύγιο γαλήνης

Η «Le Figaro» χαρακτηρίζει την Πάτμο «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως:

«Είναι το απόλυτο καταφύγιο της γαλήνης όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Ιδανικό για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, αυτό το νησί διαθέτει πλήθος από πανέμορφες παραλίες και μέρη προσκυνήματος. Συνολικά 51 πλούσια διακοσμημένα μοναστηριακά συγκροτήματα, εκκλησίες, ερημητήρια και μοναστήρια συνδυάζονται για να δώσουν στην Πάτμο μια μοναδική πνευματική αύρα. Το βράδυ, κάτοικοι και επισκέπτες συναντιούνται στις πλατείες του λιμανιού της Σκάλας ή της Χώρας στην κορυφή του λόφου για να μοιραστούν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα»

Πέρα από τη γαλλική εφημερίδα, ένα ακόμη καθιερωμένο διεθνές μέσο, το βρετανικό περιοδικό «Readers Digest» προτείνει την Πάτμο για διακοπές το καλοκαίρι 2023. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Πάτμος είναι το Ιερό Νησί της Ελλάδας που κατακλύζεται από μυστηριακή ενέργεια. Πεζοπορία, τοπική κουζίνα και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες συνθέτουν έναν μοναδικό προορισμό για όσους επιζητούν την ποιότητα στο ταξίδι τους.

ελληνικά νησιά

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου, Νίκος Κουτούζος, τόνισε στο βρετανικό περιοδικό:

«Η πληρότητα στα ανοικτά καταλύματα άγγιξε το 100% τις ημέρες του Πάσχα, ενώ οι προοπτικές για το επικείμενο καλοκαίρι είναι πολύ θετικές. Η Πάτμος έχει πολλές πλευρές να ανακαλύψει κανείς, στοιχείο που τονίζουμε και στο αφήγημά μας»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;