Google I/O 2023: Όλες οι ανακοινώσεις για το οικοσύστημα του Android
Τρεις νέες Pixel συσκευές και πολλές βελτιώσεις για όλο το οικοσύστημα.

Εκτός από τις ανακοινώσεις που αφορούσαν το νέο Google Search και το Google Bard μέρος του χθεσινού Google I/O ήταν αφιερωμένο και στο οικοσύστημα του Android, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται εγκατεστημένο σε περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον πλανήτη.

Ξεκινώντας από το ίδιο το λειτουργικό, η Google δεν αφιέρωσε ιδιαίτερο χρόνο στο επερχόμενο Android 14, ούτε έδωσε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας – θεωρούμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχική εξαγγελία για τα τέλη Αυγούστου – δίνοντας περισσότερο το βάρος της στο οικοσύστημα και στο hardware.

Παρ’ όλα αυτά, έδειξαν κάποιες από τις νέες δυνατότητες προσωποποίησης που θα προσφέρει το Android 14 και που περιλαμβάνουν: την παραμετροποίηση της εμφάνισης του ρολογιού στην οθόνη κλειδώματος, την υποστήριξη νέων συντομεύσεων στην οθόνη κλειδώματος (για τον φακό, το Google Wallet και την σάρωση QR Codes), τη δυνατότητα δημιουργίας wallpapers με την χρήση emojis, κινούμενων wallpapers από την κάμερα, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας wallpapers με τη χρήση AI.

ΑΙ δυνατότητες θα αποκτήσει και η εφαρμογή Messages, που θα σου επιτρέπει να γράφεις μηνύματα που θα παράγονται αυτόματα μέσω της λειτουργίας Magic Compose.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αργότερα μέσα στη χρονιά θα γίνει διαθέσιμη μία νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής εύρεσης συσκευών (Find My Devices), η οποία θα υποστηρίζει και άλλα προϊόντα εκτός των smartphones, όπως ακουστικά, tablets και smartwatches καθώς και tracking tags τρίτων κατασκευαστών όπως εκείνα της Tiles της Chipolo και της Pebblebee.

Παράλληλα, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού περιστατικών κακόβουλης χρήστης των tracking tags, η Google ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Apple για την αντιμετώπιση του φαινομένου και μέσα στο καλοκαίρι το Find My Devices θα μπορεί να σε ειδοποιήσει για τα AirTags που βρίσκονται γύρω και να σε βοηθήσει να εντοπίσεις αν κάποιο σε ακολουθεί χωρίς να το γνωρίζεις.

Προχωρώντας στο οικοσύστημα και με αφορμή την ανακοίνωση του πρώτου foldable smartphone της σειράς Pixel αλλά και του πρώτου Pixel Tablet, η Google επανασχεδίασε περισσότερες από 50 εφαρμογές της, μεταξύ των οποίων το Gmail, το Photos, το Meet και ούτω καθεξής, ώστε να είναι πιο χρηστικές σε συσκευές με μεγάλες οθόνες, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως: καλύτερη οργάνωση του UΙ σε στήλες, tabletop mode και πιο ομαλή μετάβαση των εφαρμογών μεταξύ διαφορετικών οθονών (αυτό αφορά τις foldable συσκευές).

Σε ό,τι αφορά το Wear OS, το λειτουργικό της Google για smartwatches που λανσαρίστηκε το 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται η επίσημη εφαρμογή WhatsApp που θα σου επιτρέπει να στείλεις γραπτά και ηχητικά μηνύματα απευθείας από το smartwatch σου.

Όσο για τις συσκευές η Google παρουσίασε όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις νέες συσκευές της οικογένειας Pixel: το νέο της οικονομικό μοντέλο το Pixel 7a, το πρώτο της foldable smartphone, το Pixel Fold και το πρώτο της Tablet, το Pixel Tablet. Και οι τρεις συσκευές είναι άμεσα διαθέσιμες για προπαραγγελία, σε επιλεγμένες αγορές, στις οποίες εξακολουθεί να μην συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;