Η Google θέλει να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των εφαρμογών στο Android
Η Samsung είναι ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που θα υιοθετήσει τις σχετικές αλλαγές.

Μπορεί το Android να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο mobile λειτουργικό σύστημα και να βρίσκεται σε δισεκατομμύρια συσκευές, από smartphones και tablets, μέχρι τηλεοράσεις και αυτοκίνητα, όμως εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, κυρίως εξαιτίας του κατακερματισμού του οικοσυστήματος, με τις δεκάδες διαφορετικές custom εκδόσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν όλοι οι χρήστες την ίδια εμπειρία χρήσης, ενώ οι προσπάθειες της Google να ομογενοποιήσει το οικοσύστημα προϋποθέτουν ότι όλοι οι κατασκευαστές θα υιοθετούν τις όποιες αλλαγές έγκαιρα.

Μία τέτοια αλλαγή είναι και αυτή που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία με σκοπό να βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης των εφαρμογών μεταξύ των Android συσκευών. Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα προκύπτει από τον τρόπο που επιλέγουν να διαχειρίζονται οι διαφορετικοί κατασκευαστές τις εφαρμογές που έχει ανοιχτές ένας χρήστης και που τρέχουν στο υπόβαθρο. Μία από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές είναι ο επιθετικός τερματισμός της λειτουργίας τους, για απελευθέρωση πόρων και βελτίωση της αυτονομίας, καθώς ακόμα και όταν μία εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται ενεργά, μπορεί να καταναλώνει πόρους, όπως μνήμη και ενέργεια για να παρέχει ενημερώσεις, για να συγχρονίζεται με το cloud και ούτω καθεξής.

Αν και ο τερματισμός των εφαρμογών που τρέχουν στο υπόβαθρο βοηθάει ώστε το λειτουργικό να έχει ταχύτερη απόκριση και περιορίζει την κατανάλωση της ενέργειας, την ίδια στιγμή δεν επιτρέπει στους χρήστες του Android να έχουν μία ομοιογενή εμπειρία χρήσης μεταξύ των διαφορετικών συσκευών τους. Αρχής γενομένης από το Android 14 που αναμένεται να διατεθεί επίσημα εντός του καλοκαιριού περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά το αυριανό Google Ι/Ο που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 20:00 τοπική -η Google έχει υποσχεθεί ότι θα υιοθετήσει ένα πιο αυστηρό σύστημα διαχείρισης των πόρων προσκηνίου από τις εφαρμογές παρασκηνίου, υποχρεώνοντας τις εφαρμογές να απαιτούν άδεια για την χρήση πόρων και το λειτουργικό να εξασφαλίζει ότι δεν θα γίνεται κατάχρηση των πόρων αυτών.

Εκτός λοιπόν από τις συσκευές Pixel της ίδιας της Google, που υιοθετούν πρώτες και και στο ακέραιο όλες τις αλλαγές του λειτουργικού, η Google ανακοίνωσε πως η Samsung είναι ο πρώτος από τους μεγάλους κατασκευαστές του Android η οποία έχει υποσχεθεί πως το επερχόμενο One UI 6.0, που θα στηρίζεται σε Android 14, θα εξασφαλίζει ότι το λειτουργικό δεν θα τερματίζει αναίτια τις εφαρμογές, με την προϋπόθεση ότι και οι ίδιοι οι developers θα έχουν φροντίσει οι εφαρμογές τους να συμμορφώνονται με τις νέες πολιτικές διαχείριση πόρων προσκηνίου του Android.

Mε δεδομένο ότι η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android συσκευών, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το οικοσύστημα και ελπίζουμε ότι και οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα υιοθετήσουν τη νέα πολιτική διαχείρισης πόρων το συντομότερο δυνατό στις δικές τους εκδόσεις του λειτουργικού.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;