Eurovision 2023: Απόψε ο Α' Ημιτελικός - Η σειρά εμφάνισης των χωρών & τα προγνωστικά
Το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί ο Α' Ημιτελικός της Eurovision 2023 - Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Η μεγάλη στιγμή για τη γιορτή της μουσικής έφθασε! Η Eurovision 2023 ξεκινάει το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαΐου, στις 22:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ για να μας χαρίσει ένα τριήμερο γεμάτο μουσική!

Από το Liverpool Arena, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η Ελλάδα συμμετέχει στον Β’ Ημιτελικό, που θα γίνει την Πέμπτη 11 Μαΐου. Στον ίδιο ημιτελικό θα βρεθεί και η Κύπρος.

Ο Α’ Ημιτελικός μεταδίδεται απόψε και ο Β’ ημιτελικός την Πέμπτη, την ίδια ώρα, ενώ ο μεγάλος τελικός θα μεταδοθεί το Σάββατο 13 Μαΐου, επίσης στις 22:00.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση του Β’ ημιτελικού της Πέμπτης (11/5) με τον Victor Vernicos να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Στον σχολιασμό των δύο ημιτελικών και του μεγάλου τελικού της Eurovision 2023 θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά, ενώ ο 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον μεγάλο τελικό θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Eurovision 2023 – Α’ Ημιτελικός: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2023 θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαΐου. Το λαμπερό σόου θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ στις 22:00 το βράδυ. Ο ημιτελικός αυτός δε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, όμως, σε αυτόν συμμετέχουν τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ ημιτελικό είναι η ακόλουθη:

  1. Νορβηγία
  2. Μάλτα
  3. Σερβία
  4. Λετονία
  5. Πορτογαλία
  6. Ιρλανδία
  7. Κροατία
  8. Ελβετία
  9. Ισραήλ
  10. Μολδαβία
  11. Σουηδία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Τσεχία
  14. Ολλανδία
  15. Φινλανδία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Να σου υπενθυμίσουμε πως τα τραγούδια των «Big Five» (δηλαδή των Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, καθώς προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision 2023.

Ωστόσο, οι χώρες αυτές μοιράζονται στους δύο ημιτελικούς για να ψηφίσουν σε αυτούς. Έτσι, στον Α’ ημιτελικό της Τρίτης (9/5) ψηφίζουν οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία.

Παράλληλα, τα στοιχήματα για τον Α’ Ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης δείχνουν μία εύκολη πρόκριση για τα μεγάλα φαβορί Σουηδία, Φιλανδία, Ισραήλ και Νορβηγία. Ωστόσο, αναμένεται αν έχουμε και μερικές εκπλήξεις στο τέλος της βραδιάς.

Eurovision 2023

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023. Για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο ημιτελικούς στον μεγάλο τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;