Εκλογές 2023: Η αλλαγή που ζήτησαν οι δημοσιογράφοι για το debate της 10ης Μαΐου
Το debate θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο 4 της ΕΡΤ

Το πρώτο debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, 10 Μαΐου και ήδη έχουν ζητηθεί ορισμένες αλλαγές από τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate ζήτησαν να να αντικατασταθεί ο έκτος κύκλος της συζήτησης από μια ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

«Αυτό που θέσαμε στη διακομματική είναι η αντικατάσταση του έκτου κύκλου με μία ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους. Θα είναι ισότιμο και δίκαιο» ανέφερε η Σία Κοσιώνη λέγοντας πως ο έκτος κύκλος που είναι «η τοποθέτηση των θέσεων των πολιτικών αρχηγών, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της συζήτησης» είπε η Σία Κοσιώνη, η οποία είναι μία από τους έξι δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν στο debate.

Ακόμη, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «δεν έχει συμφωνηθεί αν θα απευθύνεται ο ένας πολιτικός στον άλλο, ούτε ποιος θα αρχίσει πρώτος», ενώ οι δημοσιογράφοι έκαναν κλήρωση για το ποιος θα αρχίσει.

Σημειώνεται, ότι ο κάθε πολιτικός έχει ενάμιση λεπτό χρόνο να απαντήσει στην πρώτη ερώτηση και 45 δευτερόλεπτα στην follow up ερώτηση.

Οι δημοσιογράφοι και οι θεματικές ενότητες

Στο debate που θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο 4 της ΕΡΤ θα συμμετέχουν συνολικά έξι δημοσιογράφοι: τον Alpha θα εκπροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι οι εξής:

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,
  2. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,
  3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,
  4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον και Ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;