Ζώδια: Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου - Με την παραδοσιακή γιορτή του φωτός, το Βεσάκ
Όσα θα φέρει η Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στο κάθε ζώδιο.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2023: Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου

Με την παραδοσιακή γιορτή του φωτός, το Βεσάκ 

Από την Λίλιαν Σίμου και το astrolife.gr

Έκλειψη Σελήνης σε Πανσέληνο στον Σκορπιό το απόγευμα της 5ης Μαΐου, στην 15η του ζωδίου. Πρόκειται για μία έκλειψη που φωτίζει ό,τι πρέπει να εκλείψει, προκειμένου να βρούμε τον δρόμο της μεταμόρφωσης.

Η Πανσέληνος του Σκορπιού, συνδέεται με μία ιδιαίτερη γιορτή, την γιορτή του Βεσάκ (Wesak). Μία γιορτή με ανατολίτικες ρίζες ως προς την παράδοσή της. Αφορά μέρος του ετήσιου κύκλου των Πνευματικών Φεστιβάλ που προσφέρουν την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των θρησκειών να συνεργαστούν.

Είναι μία γιορτή που οδηγεί την φυσική διάσταση (Ήλιος στον Ταύρο) προς την εσωτερική μύηση και μεταμόρφωση (Σκορπιός).

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την συγκεκριμένη γιορτή Η γιορτή του Βεσάκ και Πανσέληνος στον Σκορπιό εδώ.

Η συγκεκριμένη έκλειψη, με την μεταφυσική της χροιά λόγω της γιορτής της φώτισης (Βεσάκ), έχει τη δύναμη της μετουσίωσης.

Οι αισθήσεις διεγείρονται, και οι επιθυμίες ενισχύονται. Θέλουμε να απολαύσουμε, αλλά μειώνει τη χαρά ο φόβος μίας πιθανής απώλειας.

Μήπως πρέπει τελικά να βιώνουμε έντονα κάθε στιγμή, να χαιρόμαστε αυτό που είναι υγιές, δίχως αρνητική διάθεση;

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στα φυσικά αγαθά ή στις ανάγκες, που άφησαν αποτύπωμα στην ψυχή. Σε μία εποχή κρίσης αξιών μακράς διαρκείας, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουμε προσγειωμένα τις αδυναμίες μας και τις αδυναμίες του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν δώρα που θα έρθουν μετά, ανακούφιση, μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή.

Η έκλειψη φωτίζει τα μύχια της ψυχής, προκειμένου να αντιληφθούμε τις εμμονές, τους φόβους, τις προσκολλήσεις, τις φοβίες, πάθη, τις ανασφάλειες υλικές και συναισθηματικές, τις βαθύτερες ανάγκες μας, τις ερωτικές μας ανάγκες.

Η τοξίνωση που είναι διάχυτη, είναι απαραίτητο να σταματήσει. Η σήψη, η δυσοσμία, η τραχύτητα που μας ενοχλούν σε κάθε πεδίο, συνειδητοποιούνται. Είναι η ευκαιρία να αντιδράσουμε.

Στόχος: να εκλείψει το μιαρό, το σάπιο και το στείρο. Να αποδράσουμε και να σπάσουμε τα δεσμά, την συνήθεια της στασιμότητας, την καθήλωση, τον βάλτο και τη λάσπη.

Σημαντικά σημεία που προσθέτουν χρώμα στην έκλειψη:

  • Ο ωροσκόπος του χάρτη της Σελήνης είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη στον Σκορπιό, δηλαδή με την έκλειψη. Ιδιαίτερα έντονο συγκινησιακό φορτίο, που θα απασχολήσει τουλάχιστον το επόμενο δεκαπενθήμερο, αλλά και αρκετό χρονικό διάστημα στη συνέχεια. Φόβος, πάθος, ένταση συναισθημάτων, απογοήτευση και μνήμες πόνου, πένθους ή απώλειας.
  • Το μεσουράνημα σε σύνοδο με τον λαμπερό αστέρα Ρέγκουλους όμως, φέρνει την ελπίδα της επικράτησης του φωτός, της αλήθειας, της αποκάλυψης και της εντιμότητας. Περιγράφει τιμές και εύνοια σε όσους έχουν διατηρήσει την ποιότητα, την ευγένεια και το ήθος.
  • Ο ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο, με τον Ήλιο, τον Ουρανό, τον Β. Δεσμό της Σελήνης, είναι ένα μονοπάτι σκέψης αξιών, επιλογών και ενδοσκόπησης, προκειμένου να ανακαλύψουμε εκ νέου τον καρμικό μας δρόμο. Επανεξετάσουμε ό,τι είναι πολύτιμο, ό,τι μας προσφέρει χαρά και ευφραίνει τις αισθήσεις. Η αγάπη, το άγγιγμα, η ζεστασιά σε λίγες λέξεις, ένα τρυφερό βλέμμα, όλα μετρούν. Η ομορφιά γύρω μας γίνεται οδηγός και μετρά ως φωτεινός φάρος.
  • Οι Δεσμοί της Σελήνης συνδέονται δυναμικά με τον δεύτερο κυβερνήτη της, Πλούτωνα. Ο «θεός του Κάτω Κόσμου» είναι σε θέση να αλλάξει πολλά βαθιά και ριζικά, να ενθαρρύνει, να μας κάνει τολμηρούς. Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματά μας και να πετάξουμε από την ψυχή την σήψη, την φθορά, την καθήλωση, την πληθωρικότητα και την αγωνία για το συναισθηματικό μας φορτίο. Η θετική υποστήριξη του Κρόνου, είναι η εμπειρία, η σύνεση, η ψυχραιμία, στοιχεία με τα οποία μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι από τη μάχη με το
  • Ο Άρης, κυβερνήτης επίσης της Σελήνης, αδύναμος στον Καρκίνο, σε έναν αρμονικό συνδυασμό με τον Ποσειδώνα και τον Ωροσκόπο του χάρτη. Ευαισθησίες και όνειρα, έμπνευση και γονιμότητα, εξισορροπούν τις εντάσεις. Ωστόσο αποκαλύπτουν έναν εύθραυστο ψυχικό κόσμο. Έχουμε την επιλογή της πνευματικής ανάτασης, της ανέλιξης, μέσω της θεραπευτικής οδού της Αγάπης και της Τέχνης, στην ανώτερη μορφή της.

Συμπερασματικά το μήνυμα της έκλειψης:

Έρχεται η στιγμή όπου όλα φαίνονται πως έχουν παγώσει, στερέψει, στεγνώσει το συναίσθημα. Κι όμως, ίσως η παροδική στασιμότητα, οφείλεται στο ότι μέσα μας συντελείται μία βαθιά ριζική μεταμόρφωση. Είτε λόγω εμπειριών, απογοητεύσεων, απομυθοποίησης, είτε λόγω επιλογής να «αλλάξουμε σελίδα», βιώνουμε ένα «τέλος».

Η ένδεια είναι παροδική αυτή την εποχή.

Προφανώς, καθώς διανύουμε εποχές με ένδεια ιδεών, ιδανικών και οικονομικής δυσπραγίας, έντονης μοναξιάς, νιώθουμε ανασφάλεια.

Η Σελήνη στον Σκορπιό, στη γιορτή του Βεσάκ, είναι το τέλος, η καύση και η αναγέννηση μέσω αυτής. Δηλαδή η ολοκλήρωση που γεννά έναν νέο κύκλο ζωής.

Κατά συνέπεια, στην επιθυμία για ισότιμες σχέσεις, έρχεται κάποιες φορές η αναγκαιότητα του τέλους, με απώτερο σκοπό την καύση και την αναγέννηση, την αλλαγή και τη εξέλιξη.

Οι σχέσεις που δεν εξελίσσονται, βαλτώνουν (στοιχείο πλουτώνιο) και νεκρώνονται σταδιακά… Κάθε σχέση είναι ένας σπόρος που θα πρέπει να βγάλει βλαστό και στη συνέχεια καρπούς. Αν παραμείνει στάσιμος στην ανάπτυξή του, γερνά και πεθαίνει.

Τότε, αλλάζουμε «σπόρο» αλλάζουμε επιλογή…

Το κενό που υπάρχει στην ψυχή και στην καρδιά, σύντομα θα καλυφθεί.

Η έμπνευση που θα προκύψει από την έκλειψη, θα μας ανακουφίσει, θα βρούμε δημιουργικούς δρόμους, θα εμβαθύνουμε και θα αναπτύξουμε ενσυναίσθηση.

Η αυτογνωσία είναι ένα σκαλοπάτι εξέλιξης, ο οραματισμός για ένα καλύτερο «αύριο» μας προσφέρει την απόδραση από τους περιορισμούς, στο σπάσιμο της αλυσίδας, που μας φυλακίζει.

Ο αγαπημένος μου δάσκαλος Ντέην Ρουντγίαρ, για την ζωδιακή μοίρα της έκλειψης δίνει την εικόνα χαμογελαστών παιδιών που παίζουν με πέντε βουναλάκια λευκής άμμου. Η αλληγορία αναφέρεται στις πέντε αισθήσεις και στο παιχνίδι του Θείου στοιχείου με την Ψυχή. Χρειάζεται να έχουμε ειλικρινείς προθέσεις, και ανάπτυξη της ψυχής μέσω των πέντε αισθήσεων σε ισορροπία.

Κριός

Για σας, η περίοδος αυτή μοιάζει να σας απασχολεί για την προώθηση των ενδιαφερόντων σας και ανάπτυξη εισοδήματος.

Θα στραφείτε περισσότερο προς τις προσωπικές σας κατακτήσεις και θα πρέπει να επιδιώξετε να περιορίσετε έξοδα, καθώς έχετε μία τάση να παρασυρθείτε από το συναίσθημα της συμπόνιας.

Πολύ σημαντικό θα είναι να εστιάσετε στην δημιουργική σας έμπνευση, αλλά και να διατηρήσετε πλάι σας τις σχέσεις «καρδιάς» που αξίζουν πραγματικά!

Αν είστε ήδη επιβαρυμένοι με δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, θα βρείτε κάποια λύση για να διευκολύνετε τον προϋπολογισμό σας. Είναι μία ευνοϊκή περίοδος για διευθέτηση οφειλών ή για λύσεις σε κληροδοτήματα και επενδυτικά προγράμματα.

Στην περίπτωση που έχετε μία ευαισθησία υγείας, ίσως το πρόβλημα είναι δεν είναι τόσο επίμονο, αντίθετα θα ξεπεραστεί. Υπάρχει σύντομη ανάκαμψη.

Στα αισθηματικά ζητήματα, αυτή η περίοδος φέρνει μία εσωτερική δύναμη στο φως και καλό θα είναι να αποφύγετε να μείνετε προσκολλημένοι στις ανησυχίες σας αλλά και να εμμένετε σε μία κατάσταση που έχει φθαρεί. Αν η σχέση δεν μπορεί να ανακάμψει, ας προχωρήσετε μπροστά!

Ταύρος

Με την έκλειψη απέναντι από το ζώδιό σας, είστε άμεσα ενδιαφερόμενοι για το φαινόμενο των ημερών.

Στον τομέα των σχέσεων, διαθέτετε πλέον πείσμα και επιμονή για να κερδίσετε εντυπώσεις. Ίσως είστε απαιτητικοί όμως και εγωιστές. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τις υπερβολές και να χαμηλώσουν οι τόνοι. Αξιοποιείτε τις σχέσεις ή μία σημαντική συνεργασία.

Διατηρείτε ένα σταθερό προφίλ και κατακτάτε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, μην είστε όμως πολύ αυστηροί ή σκληροί στην κριτική σας. Διεισδυτικοί και αποτελεσματικοί, με γοητεία και μαγνητισμό, θα δώσετε το καλύτερο μέσα από σχέσεις που σας συγκινούν. Επομένως, είναι η κατάλληλη στιγμή για μία σοβαρή σχέση.

Αν επιθυμείτε συνεργασίες, τώρα θα είναι η περίοδος όπου οι προτάσεις σας πρέπει να αναπτυχθούν. Καθώς έχετε την δύναμη και την επιρροή μέσα στο περιβάλλον σας, οι σχέσεις και η κοινωνικοποίηση, αναδεικνύουν την τόλμη και την μεθοδική σας προώθηση.

Ωστόσο, στην μόνιμη σχέση σας ίσως γίνετε πολύ φορτικοί και ζηλιάρηδες. Αποφύγετε να επηρεαστείτε από το φιλικό περιβάλλον ή να επενδύσετε με παρότρυνση φίλων αυτές τις μέρες.

Δίδυμοι

Λίγο δύσκολη θα φανεί για σας αυτή η περίοδος. Είστε σε μία μετάβαση και αυτή η μετάβαση απαιτεί επανα-προγραμματισμό στη ζωή σας.

Στα θέματα υγείας, αν προκύψει μία ευαισθησία που ενδέχεται να έχει όξυνση, θα ταλαιπωρήσει παροδικά. Αργότερα θα συνέλθετε, με την κατάλληλη διατροφή και θεραπεία, γενικά αλλαγές ευεργετικές ως αποτέλεσμα.

Ας είστε επιφυλακτικοί με τις συνεργασίες σας. Μην κινηθείτε δίχως νομική κάλυψη.

Στα θέματα των υποχρεώσεών σας, περιορίζεστε αισθητά και αναγκάζεστε να επιμείνετε πολύ προκειμένου να τις διεκπεραιώσετε. Δίχως να σας επιτρέπεται να κάνετε πολλά πράγματα παράλληλα, όπως στην ουσία σας αρέσει, επιλέξτε ένα σημαντικό στόχο, πρακτικό, για να υλοποιήσετε όνειρα και ιδέες.

Ενδεχομένως το προηγούμενο διάστημα, είχατε πολλές δημιουργικές ανάγκες, αλλά ξεκινήσατε πολλά παράλληλα. Οι απαιτήσεις διογκώθηκαν ή δεν μετρήθηκε σωστά ο χρόνος και οι δυνάμεις σας.

Όλα αυτά δεν γίνεται προς στιγμήν να αποδώσουν το ίδιο καλά σε έργο. Επομένως, πρέπει να κάνετε μία σαφή διάκριση και να θέσετε προτεραιότητες, να γίνετε ευέλικτοι, αφού το προδιαθέτει η φύση του ζωδίου σας και να κάνετε υπομονή. Η επιμονή θα επιβραβευτεί, απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο ακόμη…

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
  
  
 1