Σουδάν: Με επιτυχία χειρουργήθηκαν οι δύο τραυματίες που απεγκλωβίστηκαν - Ένας νοσηλεύεται σε ΜΕΘ
Σουδάν: Ο 59χρονος χτυπήθηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, ενώ ο 42χρονος έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα

Με επιτυχία χειρουργήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν την Τρίτη, 25 Απριλίου, στην Αθήνα.

Ο λόγος για δύο άνδρες, 59 και 42 χρόνων, που επαναπατρίστηκαν από το Τζιμπουτί.

Σουδάν

Οι δύο τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, διακομίστηκαν χθες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) όπου και υποβλήθηκαν άμεσα από ομάδα ειδικών χειρουργών σε πολύωρη χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους με επιτυχία.

Όπως σημειώνεται, μετά τα χειρουργεία η κατάστασή τους εμφανίζει ικανοποιητική βελτίωση αλλά παραμένει σοβαρή. Ο 59χρονοςπαραμένει δια σωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο 42χρονος νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, ο 59χρονος χτυπήθηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, ενώ ο 42χρονος έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα.

Όπως γνωστοποίησε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, 26 Απριλίου, το υπουργείο Εξωτερικών, ακόμη δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν αργά χθες το βράδυ, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Σουδάν

Το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες από το Σουδάν αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα περίπου στις 16:00.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;