Κυκλοφόρησε η πρώτη κούκλα Barbie με σύνδρομο Down
H κούκλα ανήκει στη σειρά Barbie Fashionistas, η οποία εμπνέει τα παιδιά να βρουν μια κούκλα που τα αντιπροσωπεύει.

Η Barbie λανσάρει την πρώτη της κούκλα με σύνδρομο Down σε μια προσπάθεια να βοηθήσει περισσότερα παιδιά να βρουν ένα παιχνίδι που να τα αντιπροσωπεύει.

Οι υπεύθυνοι της Mattel δήλωσαν ότι ήθελαν να βγάλουν την κούκλα για να “δώσουν τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να δουν τον εαυτό τους στην Barbie“. Συνεργάστηκαν με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (NDSS) στις ΗΠΑ για να φέρουν το προϊόν στην αγορά.

Η κίνηση χαιρετίστηκε από φιλανθρωπικές οργανώσεις, με την Carol Boys, διευθύνουσα σύμβουλο της βρετανικής Ένωσης Συνδρόμου Down, να δηλώνει: “Τα παιδιά στην κοινότητά μας θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα που τα αντιπροσωπεύει“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATTEL (@mattel)

Η Ellie Goldstein, ένα βρετανικό μοντέλο με σύνδρομο Down που εμφανίστηκε σε καμπάνια με τη νέα Barbie, δήλωσε ότι ήταν “τόσο χαρούμενη” που είδε τη νέα κούκλα. Και πρόσθεσε: “Η διαφορετικότητα είναι σημαντική για μένα, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βλέπουν περισσότερους ανθρώπους σαν εμένα εκεί έξω στον κόσμο και να μην είναι κρυμμένοι“.

Η Mattel δήλωσε ότι συμβουλεύτηκε το NDSS και τους επαγγελματίες υγείας για να ενημερώσει τη διαδικασία σχεδιασμού, εισάγοντας ένα νέο πρόσωπο και ένα νέο γλυπτό σώματος για να είναι πιο ενδεικτικό των γυναικών με σύνδρομο Down, συμπεριλαμβανομένου ενός κοντύτερου πλαισίου και ενός μακρύτερου κορμού.

Καθοδηγούμενη από το NDSS, το ροζ κρεμαστό κολιέ της κούκλας με τρία σημάδια προς τα πάνω αντιπροσωπεύει τα τρία αντίγραφα του 21ου χρωμοσώματος, το οποίο είναι το γενετικό υλικό που προκαλεί τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την πάθηση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbie (@barbie)

Θα ξεκινήσει η προπαραγγελία από την Τρίτη από το κατάστημα παιχνιδιών Smyths. Η κούκλα ανήκει στη σειρά Barbie Fashionistas, η οποία λανσαρίστηκε το 2022. Διαθέτει επίσης μια Barbie με προσθετικό πόδι, μια Barbie που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και ανδρικές κούκλες που είναι πιο λεπτές και λιγότερο μυώδεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbie (@barbie)


Η Mattel έχει περιγράψει αυτή τη συλλογή ως την “πιο ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς σειρά κούκλας, προσφέροντας μια ποικιλία από αποχρώσεις δέρματος, χρώματα ματιών, χρώματα και υφές μαλλιών, σωματότυπους, αναπηρίες και μόδες, για να εμπνεύσει ακόμα περισσότερες ιστορίες“.

Τα τελευταία χρόνια, η Mattel έχει λανσάρει πιο περιεκτικές σειρές Barbie, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς εμπνευσμένης από πραγματικές γυναίκες που έχουν ανατρέψει τα κοινωνικά πρότυπα. Το 2017, κυκλοφόρησε μια κούκλα που φορούσε χιτζάμπ, με πρότυπο την Ibtihaj Muhammad, μια ξιφομάχο που έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που αγωνίστηκε και κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο φορώντας το ένδυμα.

Πηγή: The Guardian

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;