Eurovision 2023: Τα στοιχήματα και τα φαβορί της διοργάνωσης
Eurovision 2023: Ποιες χώρες είναι τα απόλυτα φαβορί; - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα και η Κύπρος;

Οι προετοιμασίες για τη Eurovision 2023 είναι πυρετώδεις καθώς μας χωρίζουν πλέον ακριβώς τέσσερις εβδομάδες από τον Μεγάλο Τελικό του Πανευρωπαϊκού Μουσικού Διαγωνισμού.

Οι εθνικές αποστολές των 37 χωρών που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση δουλεύουν ήδη με τα επιτελεία τους για τη σκηνική απόδοση των τραγουδιών, με τις πρόβες επί σκηνής στο Λίβερπουλ να αναμένεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Παράλληλα, έχει γίνει γνωστό πως ως interval acts στους δύο ημιτελικούς της Eurovision θα δούμε τη παγκοσμίου φήμης pop-star Rita Ora αλλά και τις ουκρανικής καταγωγής τραγουδίστριες Julia Sanina και Alyosha (εκπρόσωπος της Ουκρανίας το 2010).

Καθώς έχουν γίνει γνωστές όλες οι συμμετοχές από τις χώρας που θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2023, είναι ώρα να ρίξουμε μία ματιά στις στοιχηματικές εταιρείες και τα γραφεία για να δούμε που βρίσκεται η κάθε χώρα ένα μήνα πριν τον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης. Ποια είναι τα φαβορί που διεκδικούν την πρωτιά και σε ποια θέση βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος;

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, η Σουηδία παραμένει το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Η 39χρονη Loreen επιστρέφει 11 χρόνια μετά την πρωτιά που κατέκτησε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η τραγουδίστρια φαίνεται θα φέρει την 7η συνολικά νίκη για τη χώρα της. Εάν τα στοιχήματα επιβεβαιωθούν, η Σουηδία θα ισοφαρίσει πλέον με τη «βασίλισσα» της Eurovision Ιρλανδία.

Στη δεύτερη θέση για τη Eurovision 2023 ακολουθεί η Φινλανδία με τον εκκεντρικό Käärijä και το κομμάτι του με τίτλο «Cha Cha Cha». Το κομμάτι έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στους Eurofans. Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο 29χρονος Φινλανδός ράπερ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει την ανατροπή και να ανατρέψει την απόλυτη επικράτηση της Loreen.

Να σημειωθεί πως η μοναδική έως τώρα νίκη της Φινλανδίας ήταν το 2006 στην Αθήνα με τους Lordi.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, την πρώτη πεντάδα για τη Eurovision 2023 στα γραφεία στοιχημάτων συμπληρώνουν η Ουκρανία, που φαίνεται να μην έχει σημαντική απήχηση στο κοινό, η Ισπανία, που ακολουθεί με σταθερά ανοδική πορεία, και το φαβορί από την αρχή, Νορβηγία. Παράλληλα, μία θέση στην πρώτη δεκάδα διεκδικούν χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστρία, η Τσεχία και η Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και τον Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say», τα προγνωστικά δείχνουν πως θα φτάσει στην 28η θέση, ενώ τέσσερις θέσεις ψηλότερα βρίσκεται η Κύπρος με τον Andrew Lambrou και το «Break a Broken Heart».

Να σημειώσουμε πως τα προγνωστικά είναι για τον Μεγάλο Τελικό και σημαίνει πως οι χώρες θα έχουν περάσει από τα Ημιτελικά των 9 και 11 Μαΐου.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1