Τέσσερα γράμματα που δεν θέλετε ποτέ να δείτε στην κάρτα επιβίβασής σας στο αεροπλάνο
Το μήνυμα βρίσκεται ορισμένες φορές στην κάρτα επιβίβασης σε πτήσεις που γίνονται εντός των ΗΠΑ ή προς τις ΗΠΑ.

Εκτός λοιπόν από τα προσωπικά μας στοιχεία, το εισιτήριο ενός αεροπορικού ταξιδιού μπορεί να έχει και τον κωδικό SSSS. Εξαιτίας αυτού, ο επιβάτης δεν μπορεί να εκτυπώσει την κάρτα στα ειδικά μηχανήματα, ενώ θα πρέπει να περάσει υποχρεωτικά από τα γκισέ.

Τι σημαίνει όμως ο εν λόγω κωδικός και γιατί όταν αναγράφεται στην κάρτα, θα πρέπει ο κάτοχος να περάσει από αστυνομικό έλεγχο;

«Secondary Security Screening Selection» ή σε απλά ελληνικά, δευτερογενής έλεγχος που πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Το μήνυμα βρίσκεται ορισμένες φορές στην κάρτα επιβίβασης σε πτήσεις που γίνονται εντός των ΗΠΑ ή προς τις ΗΠΑ, ενώ σημαίνει ότι για κάποιο λόγο, έχετε τα μάτια της ασφάλειας στραμμένα πάνω σας.

Γενικά έχει παρατηρηθεί πως εμφανίζεται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, αν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή αν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη είναι «υψηλού κινδύνου».

Αν και συνήθως ο κωδικός τυπώνεται στην κάρτα επιβίβασης όσων βρίσκονται στην λίστα του FBI σχετικά με την τρομοκρατία, συχνά η επιλογή είναι τυχαία. Μπορεί να σας εμφανιστεί επειδή κλείσατε το εισιτήριό σας τελευταία στιγμή ή έχετε κλείσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μία χώρα υψηλού κινδύνου.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;