Η πιο ακριβή πινακίδα κυκλοφορίας στον κόσμο πωλήθηκε στα 15 εκατ. δολάρια
Η πινακίδα με τον αριθμό 7 πουλήθηκε για 55 εκατομμύρια ντιράμ, όπως ανακοίνωσε η Emirates Auctions την περασμένη εβδομάδα.

Πινακίδα κυκλοφορίας πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντουμπάι έναντι σχεδόν 15 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που την καθιστά την πιο ακριβή στον κόσμο.

Η πινακίδα με τον αριθμό 7 πουλήθηκε για 55 εκατομμύρια ντιράμ, όπως ανακοίνωσε η Emirates Auctions την περασμένη εβδομάδα.

Ο οίκος δημοπρασιών ειδικεύεται σε αυτοκίνητα και πινακίδες κυκλοφορίας και οι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν προσφορές για διακεκριμένες πινακίδες κυκλοφορίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Το προηγούμενο ρεκόρ της πιο ακριβής πινακίδας ήταν 14,2 εκατ. δολάρια και αφορούσε μία με τον αριθμό 1, η οποία πωλήθηκε το 2008, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Η πινακίδα με το 7, η οποία συνοδεύεται και από το γράμμα P όπως επιτάσσει η μορφολογία στη χώρα, έχει πλέον ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ κατά περίπου 800.000 δολάρια.

Κέρδη από τις πωλήσεις δίνονται στη φιλανθρωπική οργάνωση Billion Meals Endowment, η οποία ιδρύθηκε από τον Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, κυβερνήτη του Ντουμπάι, για να προσφέρει τρόφιμα σε κοινότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επισιτιστικής ανασφάλειας σε όλο τον κόσμο.

ο Ντουμπάι δεν είναι η μόνη χώρα που προχωρά σε τέτοιου είδους πωλήσεις. Νωρίτερα φέτος, το Χονγκ Κονγκ διοργάνωσε μια αντίστοιχη δημοπρασία για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Η πινακίδα με το γράμμα R αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής και διατέθηκε έναντι 25,5 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 3,25 εκατομμύρια δολάρια).

Πριν από εκείνη, το γράμμα W αγοράστηκε για 26 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ -περίπου 3,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ- το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο Μεταφορών και Logistics της χώρας.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη الامارات للمزادات (@emiratesauction)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
0'
23 - 11
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;