Υπόθεση revenge porn: 38χρονος εκβίαζε 4 γυναίκες – Υποψίες για συνεργούς
Εκβίαζαν τα θύματα τους για να τους αποσπάσουν χρήματα

Νέα υπόθεση revenge porn έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ένας 38χρονος, ο οποίος απειλούσε τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο δράστης φαίνεται να έχει και άλλους συνεργούς, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε προανακριτική δικογραφία.

Η έρευνα της αστυνομίας

Η Αστυνομία ύστερα από έρευνα κατέληξε στον 38χρονο άνδρα που δρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τους συνεργάτες του, παραβιάζοντας τα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών προκειμένου να τους εκβιάσουν για χρήματα.

Ο τρόπος που προσέγγιζαν τα θύματά τους ήταν να χρησιμοποιούν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους. Κατάφερναν να εισχωρήσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα συγκεκριμένα social media και όταν τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε «ροζ» ιστοσελίδες τους ζητούσαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο προκειμένου να αποφευχθεί το… κακό.

Τα θύματα έπρεπε να εισάγουν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες αποσπούσαν και έτσι έμπαιναν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους και τους άλλαζαν.

Εκβίαζαν γυναίκες για 1.000 ευρώ

Οι δράστες έχοντας πλέον πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία, τους εκβίαζαν ότι θα έστελναν πολύ προσωπικό τους υλικό σε διαδικτυακούς τους φίλους ζητώντας χρήματα, περί τα 1.000 ευρώ.

Αν τα θύματα, τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη, δεν συμμορφώνονταν με τις απειλές τους, τις έκαναν πράξη για εκφοβισμό, στέλνοντας σε λίγα άτομα τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο ή τα δημοσιοποιούσαν στις προσωπικές τους σελίδες.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;