Ολυμπιακός: Για την πρωτιά στο Βελιγράδι
Ολυμπιακός: 1 νίκη στα δυο τελευταία ματς χρειάζονται οι ερυθρόλευκοι για να πάρουν την πρώτη θέση στη βαθμολογία της regular season.

Προτελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία ματς για να προκριθεί στα πλέι οφ ως πρώτος της regular season, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει την πρωτιά μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ακόμη σε ένα… τραβηγμένο σενάριο, αν δηλαδή ηττηθούν κατά την 33η αγωνιστική οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μονακό (και οι τρεις). O Παναθηναϊκός απλώς περιμένει να ολοκληρωθεί… άδοξα για φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, θα επιδιώξει την Πέμπτη (6/4, 20:00, NovaSports Prime) να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάληψη της πρώτης θέσης ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής. Την Παρασκευή (7/4, 21:00), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Άλμπα Βερολίνου.

H Μπαρτσελόνα θα τερματίσει στη 2η θέση, αν επικρατήσει της Αρμάνι στο Μιλάνο σε συνδυασμό με νίκη του Ολυμπιακού και ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η τελευταία θα είναι 3η οριστικά, αν ηττηθεί από την Μπάγερν, η Μονακό ηττηθεί και η Μπαρτσελόνα νικήσει. Η Μονακό θα είναι 4η αν ηττηθεί από την Παρτιζάν ή ακόμη κι αν νικήσει αλλά παράλληλα νικήσουν και οι Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Η “back to back” πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, αγωνίζεται στον τουρκικό «εμφύλιο» απέναντι στη Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη (6/4, 20:45). Με ήττα από τη Φενέρ (εκτός οι Ουίλμπεκιν και Μπούκερ), η Εφές μένει οριστικά εκτός πλέι οφ. Την ίδια ώρα, η Φενέρ εξασφαλίζει την πρόκριση στους «8», με δική της νίκη επί της Εφές και ήττα για μία εκ των Μπασκόνια και Ζαλγκίρις.

Αναφορικά στην 8η θέση, για την οποία έχει… λόγους να ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, η Μπασκόνια εξασφαλίζει από την 33η αγωνιστική την πρόκριση στα πλέι οφ με νίκη επί της Βιλερμπάν αν όμως ηττηθεί η Ζαλγκίρις. Την ίδια ώρα, η ομάδα της Λιθουανίας θα μείνει εκτός σε περίπτωση δικής της ήττας από τη Μακάμπι, σε συνδυασμό με νίκες για Μπασκόνια και Φενερμπαχτσέ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Την περασμένη Παρασκευή (31/3), ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό για 13η διαδοχική φορά σε όλες τις διοργανώσεις και για τέταρτη σερί φορά στη Euroleague, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής. Σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (104-90), η ομάδα του Πειραιά έμεινε μόνη ξανά στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα (με 23-9), δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Οι Πειραιώτες είχαν γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα πλέι οφ, αλλά και η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε με πλεονέκτημα έδρας.
Πλέον, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι (!), εκεί όπου πέρυσι συμμετείχε στο φάιναλ φορ, ο Ολυμπιακός θέλει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, κάτι που θα την φέρει αντιμέτωπη με την όγδοη στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα, στα πλέι οφ (best of 5). Η ομάδα του Βελιγραδίου, στον αντίποδα έμεινε οριστικά εκτός της προνομιούχου οκτάδας που οδηγεί στα πλέι οφ, κάτι που σημαίνει πως θα είναι… αδιάφορη απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Αδιάφορη μεν όσον αφορά στην πρόκριση, όχι όμως και ως προς το υψηλό κίνητρο για νίκη επί της κορυφαίας ομάδας της κανονικής περιόδου! Εξάλλου, στο ΣΕΦ, στον πρώτο γύρο, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν νικητής, με 86-90, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, ο Λούκα Βιλντόσα είχε σημειώσει 22 πόντους και είχε μοιράσει 8 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός βλέπει ως… αγγαρεία τις δύο τελευταίες αγωνιστικές στην κανονική περίοδο της Euroleague, ειδικά όταν πρόκειται για «μάχη» της ουράς του βαθμολογικού πίνακα. Η αντίπαλός του, την Παρασκευή (7/4, 21:00), Άλμπα Βερολίνου, είναι προτελευταία στη βαθμολογία (9-23), την ώρα που οι «πράσινοι» είναι μία θέση πάνω, με δύο περισσότερες νίκες (11-21). Οι… αναμνήσεις πάντως από το πρώτο μεταξύ τους ματς αυτή τη σεζόν, στο Βερολίνο, δεν είναι ευχάριστες για τον Παναθηναϊκό. Τα “albatros” είχαν πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη τους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στη διοργάνωση, επικρατώντας με 94-65 του Παναθηναϊκού, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Λιουκ Σίκμα είχε σημειώσει double double για την Άλμπα τότε, με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Το πρόγραμμα της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της Euroleague έχει ως εξής:

EUROLEAGUE 33η Αγωνιστική (6-7 Απριλίου)

Πέμπτη, 6 Απριλίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)                20:00
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Παρασκευή, 7 Απριλίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Μονακό (Γαλλία)-Παρτιζάν (Σερβία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ         23-9
Ρεάλ Μαδρίτης      22-10
Μπαρτσελόνα        22-10
Μονακό             21-11
Μακάμπι Τελ Αβίβ   19-13
Φενερμπαχτσέ       18-14
Παρτιζάν           18-14
Μπασκόνια          17-15
———————————
Ζαλγκίρις Κάουνας  17-15
Αναντολού Εφές     16-16
Ερυθρός Αστέρας    15-17
Βαλένθια           14-18
Αρμάνι Μιλάνο      14-18
Βίρτους Μπολόνια   13-19
Μπάγερν Μονάχου    11-21
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ       11-21
Άλμπα Βερολίνου     9-23
Βιλερμπάν           8-24


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
73'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
72'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
0'
50 - 69
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
2'
53 - 46
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;