Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι του Πάσχα» - Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει
Από σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου, έως και το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, τίθεται σε ισχύ το «καλάθι του Πάσχα».

Από σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου, τίθεται σε ισχύ στα σούπερ μάρκετ το «καλάθι του Πάσχα» στο οποίο θα περιλαμβάνεται αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το «καλάθι του Πάσχα» θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Για το «καλάθι του Πάσχα», ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει δηλώσει:

«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ»

«Καλάθι του Πάσχα»: Τι θα ισχύσει για το αρνί

Οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες, πάντως, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι». «Εάν επιχειρηθεί η πώληση του οβελία σε τιμή κοντά στα δέκα ευρώ/κιλό, αυτό θα “τελειώσει” τα μικρά κρεοπωλεία, τα οποία στηρίζουν ως άξιοι συνεργάτες, τους ανθρώπους του κτηνοτροφικού κλάδου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μόσχος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Με το κόστος παραγωγής φέτος κοντά τα δέκα ευρώ ανά κιλό, έναντι των 8,5-9 ευρώ/κιλό πέρυσι, ο κ. Μόσχος σημειώνει ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν μπορούν «σε καμία περίπτωση» να διαθέσουν φέτος για το Πάσχα αμνοερίφια σε κόστος κάτω των εννέα ευρώ/κιλό. Όπως είπε:

«Πουλώντας στην συγκεκριμένη τιμή, έναντι των 7,5 ευρώ/κιλό πέρυσι, πάλι χαμένοι βγαίνουμε εμείς οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, αφού όχι μόνο δεν βάζουμε στην τσέπη μας, αλλά ούτε καν το κόστος παραγωγής δεν ισοφαρίζουμε»

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε, «η απόφασή μας να πουλήσουμε αμνοερίφια στην τιμή των 9 ευρώ/κιλό, έγκεινται στην διαπιστωμένη δυσκολία των Ελλήνων πολιτών εν μέσω της ακριβείας σε όλα τα μέτωπα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μόσχος εκτίμησε ότι η τελική τιμή καταναλωτή για ελληνικά αμνοερίφια θα κυμαίνεται στα 13-14 ευρώ/κιλό, κοντά στα περσινά επίπεδα οπότε και διαμορφωνόταν σε 12-13,5 ευρώ/κιλό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;