Νέα μέτρα στήριξης στο τραπέζι - Επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα;
Νέα επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα;

Στο οικονομικό επιτελείο όλο αυτό το διάστημα έχει επικρατήσει η λογική των προσεκτικών και λελογισμένων παροχών, ώστε η χώρα να μην βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, μιας και η αβεβαιότητα του διεθνούς περιβάλλοντος και ειδικότερα το θέμα της ενέργειας, είναι ακόμη «εκεί έξω και παραμονεύει».

Παρόλα αυτά, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθε φορά που θα δημιουργείται μέρισμα ανάπτυξης, αυτό θα επιστρέφεται πίσω στους πολίτες.

Σε αυτό το σημείο φαίνεται πως βρίσκεται και τώρα σύμφωνα με την Αθανασία Ακριβού στο moneyreview.gr, το οικονομικό επιτελείο και στο τραπέζι βρίσκονται νέα μέτρα στήριξης. Όπως ανέφερε και ο Υπουργός Οικονομικών μέσα στο Σαββατοκύριακο, ανάπτυξη, φορολογική συνείδηση και μείωση φοροδιαφυγής έφεραν περισσότερα φορολογικά έσοδα, άρα είναι καλύτερο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα του.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο:

1) Φέτος, η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη από τον αρχικό σχεδιασμό.

2) Υπήρξε μεγαλύτερη συνέπεια στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων το 2022: Το 84% των πολιτών πλήρωσε εμπροθέσμως το σύνολο των φορολογικών του υποχρεώσεων – πρόκειται για ρεκόρ δεκαετίας.

3) Εξαιτίας της διεύρυνσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών μειώθηκε το λεγόμενο «κενό ΦΠΑ» και αυτό μας έφερε περίπου 1, 5 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο έχει να επιδείξει κρυμμένους άσσους, όπως η καλύτερη πορεία της οικονομίας το 2022, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης έκλεισε στο 5,9% αλλά και αναθεωρημένους στόχους, με την ανάπτυξη να τοποθετείται κοντά στο 2,3%, την ανεργία να αναμένεται να κλείσει χαμηλότερα καθώς τον Ιανουάριο έπεσε στο 10,8% αλλά και τον πληθωρισμό να αποκλιμακώνεται πολύ πιο γρήγορα, με τις νέες εκτιμήσεις να τον τοποθετούν στο 4,5% και όχι 5,6% που είχε προβλεφθεί στον φετινό προϋπολογισμό.

Νέα επιταγή ακρίβειας

Το μέτρο το οποίο έχει βρεθεί στο τραπέζι, μέσω του οποίου θα επιστραφεί αυτό το μέρισμα ανάπτυξης, φαίνεται πως είναι μια επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα, όπως αυτή που δόθηκε και τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα ποσό από 200-300 ευρώ, που αναμένεται να δοθεί σε ευάλωτους συμπολίτες.

Οι όποιες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα στην εκδήλωση που έχει διοργανώσει το υπουργείο Οικονομικών για την Οικονομία, στην οποία θα παραστούν ο πρωθυπουργός αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 16 
 4 
 5 
 7