Στο «τραπέζι» και πάλι η επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα
Ανοιχτό ξανά το ενδεχόμενο για την καταβολή επιταγής ακρίβειας σε ευάλωτους πολίτες το Πάσχα.

Παρά τα όσα είχαν ακουστεί και γραφτεί το περασμένο διάστημα, τελικά, φαίνεται πως στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκεται η καταβολή για το έκτακτο δώρο Πάσχα σε ευάλωτες ομάδες πολιτών με την μορφή επιταγή ακρίβειας. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο κ. Σταϊκούρας βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί κάτι το Πάσχα σε ευάλωτους πολίτες, ο ίδιος σημείωσε πως:

«Ανάπτυξη, φορολογική συνείδηση και μείωση φοροδιαφυγής έφεραν περισσότερα φορολογικά έσοδα, άρα είναι καλύτερο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα του.

Θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες με τον Πρωθυπουργό και ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει, θα δούμε πώς θα το σχεδιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και 4 έτη» 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και πάλι για το εάν θα δοθεί κάποιο επίδομα πριν από το Πάσχα σε ευάλωτες ομάδες, όπως χαμηλοσυνταξιούχους. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε τα εξής:

«Ό,τι είναι θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα. Μια κρίσιμη λέξη είναι να εξασφαλίζουμε τους πόρους με ασφάλεια. Με ασφάλεια δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος σε τακτά χρονικά διαστήματα»

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, τα φορολογικά έσοδα είναι καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και είπε:

«Η ελληνική κοινωνία με τις θυσίες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια και με την φορολογική συνείδηση που δείχνει την τελευταία περίοδο έχει βοηθήσει τον κρατικό προϋπολογισμό να κινείται καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τα φορολογικά έσοδα είναι καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και η εκτέλεση του προϋπολογισμού φέτος είναι καλύτερη για 3 λόγους:

  • Ανάπτυξη: Φέτος θα έχουμε υψηλότερη ανάπτυξη από ό,τι πιστεύαμε και εμείς ίδιοι πριν από 6 μήνες. Υψηλότερη ανάπτυξη σημαίνει περισσότερες θέσεις απασχόλησης και περισσότερα φορολογικά έσοδα.
  • Μεγαλύτερη συνέπεια στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων το 2022: Το 84% της κοινωνίας πλήρωσε εμπροθέσμως το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Αυτό είναι ρεκόρ δεκαετίας που οφείλεται κυρίως στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
  • Εξαιτίας της διεύρυνσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών μειώθηκε το λεγόμενο «κενό ΦΠΑ» και αυτό μας έφερε περίπου 1, 5 δισ ευρώ»

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 1