«Καλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα αύριο για το νέο μέτρο - Τα προϊόντα που περιλαμβάνει
Πρεμιέρα για το «καλάθι του Πάσχα» αύριο, Τετάρτη 4 Απριλίου - Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει;

Πρεμιέρα αναμένεται να αύριο, Τετάρτη 4 Απριλίου, το «καλάθι του Πάσχα», το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το «καλάθι της Σαρακοστής» και να συμπληρώσει το «καλάθι του νοικοκυριού».

Το «καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει είναι αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021.

Παράλληλα σε ισχύ έχει τεθεί, μέχρι και 15 Απριλίου, το «καλάθι του νονού». Σκοπός του μέτρου είναι να εξυπηρετήσει τους νονούς που ψάχνουν ενόψει του Πάσχα 2023 δώρο και λαμπάδα για τα βαφτιστήρια τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ.

«Καλάθι του Πάσχα»: Αντιδράσεις κτηνοτρόφων για την ένταξη των αμνοεριφίων

καλάθι του Πάσχα

Όπως και κάθε Πάσχα, το αρνί έχει την τιμητική του. Το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς, κάνει προσπάθειες να συγκρατήσει τις τιμές. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι κτηνοτρόφοι μέσα από κοινή τους ανακοίνωση, αντιδρούν στην ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι του Πάσχα».

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα (3/4), οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος δήλωσε ότι στο «καλάθι του Πάσχα» θα ενταχθούν και τα αμνοερίφια.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει πρόσφατα, με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών ότι:

«Η τιμή που διαμορφώνεται για την Ιταλία, από τον παραγωγό εννοώ, όχι η τιμή στο ράφι, είναι από 7,5 μέχρι 8,5 ευρώ το αρνί και το κατσίκι»

Τη σχετική ανακοίνωση υπέγραψαν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως τονίζουν οι φορείς, εφόσον οι κτηνοτρόφοι «αναγκαστούν» να πουλήσουν σε αυτές τις τιμές:

«Οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή, αφού το κόστος παραγωγής ανά κιλό αμνοεριφίου σήμερα ξεπερνάει τα 9 ευρώ το κιλό.

Καλούμε τον υπουργό να αναθεωρήσει άμεσα και να έρθει σε διαβούλευση με τα θεσμικά όργανα των κτηνοτρόφων και κρεοπωλών. Σε αντίθετη περίπτωση σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά προς όλους τους εμπλεκόμενους δηλαδή υπουργούς και σούπερ μάρκετ για την σύσταση καρτέλ στην αγορά κρέατος»

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;