Reese Witherspoon: Επτά ταινίες της «Legally Blonde» που γίνεται 47
Ένα μικρό κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Reese Witherspoon με αφορμή τα γενέθλιά της.

Η Reese Witherspoon είναι μία από τις πιο αγαπητές και επιτυχημένες ηθοποιούς που με τους ρόλους της μας έχει χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές, αφού κατά κύριο λόγο έχει παίξει σε αισθηματικές κομεντί.

Ολόκληρο το ονοματεπώνυμο της ηθοποιού που σήμερα «κλείνει» τα 47 είναι Laura Jeanne Reese Witherspoon και γεννήθηκε σαν σήμερα το 1976 στη Νέα Ορλεάνη. Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Γεωργία και ήταν ωτορινολαρυγγολόγος, ενώ στο παρελθόν υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού. Γι’ αυτό το λόγο η μικρή Reese κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων έζησε για 4 χρόνια στη Γερμανία. Μόλις επέστρεψε στις ΗΠΑ, η οικογένεια της Reese Witherspoon εγκαταστάθηκε στο Τενεσί από όπου καταγόταν η μητέρα της και εκεί η ηθοποιός πέρασε τα υπόλοιπα παιδικά της χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Η Reese Witherspoon έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά της έγιναν το μακρινό 1991 με την τύχη να αποτελεί καθοριστικό παράγοντας για εκείνη. Η ηθοποιός πέρασε από οντισιόν για ένα μικρό ρόλο στην ταινία «The Man in the Moon», αλλά τελικά της δόθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος. Την ίδια χρονιά έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινία «Wildflower» σε σκηνοθεσία της Ντάιαν Κίτον και έπαιξε δίπλα στην Πατρίσια Αρκέτ.

Από το 1991 έως και το 1996 έπαιξε σε διάφορες ταινίες μικρούς και πιο μεγάλους ρόλους βλέποντας την καριέρα της να «παίρνει» τα πάνω της. Το 1997 όμως η Reese Witherspoon αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική. Εκείνο το διάστημα και ξεκίνησε η σχέση της με τον Ράιαν Φιλίπε, τον οποίο παντρεύτηκε το 1999. Η ηθοποιός δεν άντεξε και πολύ καιρό μακριά από τη μεγάλη οθόνη. Έτσι, επέστρεψε στον κινηματογράφο το 1998 με μεγάλους ρόλους στις εξής τρεις ταινίες: «Overnight Delivery», «Pleasantville» και «Twilight».

Τα επόμενα χρόνια η καριέρα της είχε μόνο ανοδική πορεία με την ταινία «Σκάνδαλα στα Θρανία» να αποτελεί ταινία-ορόσημο για εκείνη, αφού απέσπασε απέσπασε θετικές κριτικές για την ερμηνεία της ως Τρέισι Φλικ και έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Μάλιστα, την επόμενη χρονιά την είδαμε να κάνει και ένα μικρό -αλλά αξιομνημόνευτο- guest στο θρυλικό sitcom «Τα Φιλαράκια», όπου υποδύθηκε την μικρότερη αδερφή της Ρέιτσελ, την κακομαθημένη Τζιλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @_.friends.1994._

Το 2001 ήταν «η χρονιά της», αφού  έπαιξεήταν στο «Legally Blonde». Εκεί υποδύθηκε την Ελ Γουντς, η οποία αποφασίζει να γίνει δικηγόρος για να είναι μαζί με τον πρώην της στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η ταινία «άγγιξε» τα 96 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office, ενώ παγκοσμίως απέφερε 141,7 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα έγινε franchise αποκτώντας και sequel, ενώ η ηθοποιός έλαβε πολύ θετικά σχόλια και είδε την καριέρα της να «εκτοξεύεται». Ο Τύπος αναφερόταν στο όνομά της ως «η νέα Μεγκ Ράιαν» και «έγραψε» ένα μεγάλο κεφάλαιο στην προσωπική της ιστορία λαμβάνοντας τη δεύτερη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου.

Η Reese Witherspoon όμως δεν έμεινε εκεί και πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες ακόμη. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση στην ανταπεξήλθε ήταν όταν το 2005 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Walk A Line». Εκεί, η Reese Witherspoon βγήκε από την περσόνα της καλομαθημένης, ξανθιάς και όμορφης που συνήθως υποδυόταν ενσαρκώνοντας την Τζουν Κάρτερ, τη δεύτερη σύζυγο του μουσικού Τζόνι Κας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Πρόκειται για ένα πιο «σοβαρό» ρόλο για τις ανάγκες του οποίου χρειάστηκε να τραγουδήσει στην ταινία. Επιπλέον, χρειάστηκε να ερμηνεύσει μπροστά σε κοινό. Όταν η ίδια ανακάλυψε τι έπρεπε να κάνει ζήτησε από το δικηγόρο της να τερματίσει το συμβόλαιό της, κάτι που δεν συνέβη. Έτσι, όχι μόνο πρωταγωνίστησε στην ταινία, αλλά κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το 2007 χώρισε με τον πρώτο της σύζυγο και τα έφτιαξε με τον ηθοποιό, Jake Gylenhaal. Αν και μετά την επιτυχία του «Walk the Line» εμφανίστηκε σε ταινίες, έκανε ένα διάλειμμα δύο χρόνων από την υποκριτική. Παρόλα αυτά επέστρεψε «δριμύτερη» πρωταγωνιστώντας σε τρεις ταινίες που προβλήθηκαν στα τέλη του 2010 και του 2011.

Η πρώτη ήταν η ρομαντική κωμωδία «How Do You Know» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς, η δεύτερη ταινία της ήταν το «Water for Elephants» μαζί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Η τρίτη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν η ταινία «Pharm Girl».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Μέσα σε αυτά τα χρόνια η σχέση της με τον Jake Gylenhaal είχε τελειώσει από το 2008. Λίγα χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2011 παντρεύτηκε τον Τζιμ Τοθ με τον οποίο είναι έως και σήμερα μαζ μετρώντας παραπάνω από 10 χρόνια έγγαμου βίου. Τέλος, η Reese Witherspoon έχει τρία παιδιά. Απέκτησε μία κόρη, την Ava Elizabet Philippe με τον πρώτο της σύζυγο και έναν γιο, τον Deacon Reese Phillipe. Παράλληλα, απέκτησε και έναν μικρότερο γιο με τον δεύτερο σύζυγό της, τον Tennesse James Toth. Όσον αφορά την Ava οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους με πολλούς να επισημαίνουν πως είναι ίδιες σα «δυο σταγόνες νερό».

Επτά ταινίες με τη Reese Witherspoon

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

1. Walk the Line

Υπόθεση: Το «Walk the Line» είναι η ταινία που χάρισε το Όσκαρ στη Ρις Γουίδερσπουν. Στην ταινία βλέπουμε τη ζωή του τραγουδιστή Τζόνι Κας από τα παιδικά του χρόνια στα βαμβακοχώραφα του Μισισιπή, μέχρι τη θρυλική συναυλία στις φυλακές Φόλσομ το 1968, τη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και τον έρωτά του για την συνάδελφό του Τζουν Κάρτερ, την οποία υποδύεται η Ρις Γουίδερσπουν. Εκτός από την Ρις Γουίδεσπουν που έφυγε με το χρυσό αγαλματίδιο υποψήφιος για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου ήταν και ο συμπρωταγωνιστής της, Χοακίν Φοίνιξ.

2. Water for Elephants

Υπόθεση: Το 1931 ένας νεαρός φοιτητής Κτηνιατρικής πιάνει δουλειά σε ένα περιπλανώμενο τσίρκο κι ερωτεύεται την όμορφη σύζυγο του βάναυσου ιδιοκτήτη.


3. Wild

Υπόθεση: Η ιστορία μίας Αμερικανίδας που μετά το θάνατο της μητέρας της αποφασίζει τον Ιούνιο του 1995, να περπατήσει 1,100 μίλια στο μονοπάτι του Pacific Crest σε μία προσπάθεια να βρει και πάλι τον εαυτό της. Η Reese Witherspoon καταφέρνει να δείξει την εξάντληση και την αναζήτηση που κάνει η αληθινή γυναίκα με την ταινία να βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο!

4. Sweet Home Alabama

Υπόθεση: Στη Νέα Υόρκη, μια επιτυχημένη πλέον σχεδιάστρια μόδας δέχεται πρόταση γάμου από τον περιζήτητο γιο της δημάρχου. Για να τον παντρευτεί όμως πρέπει πρώτα να πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα και πρώτη της αγάπη. Έτσι, γυρίζει πίσω στη γενέτειρά της, την Αλαμπάμα, προκειμένου να τον βρει και να του ζητήσει διαζύγιο.

5. Just Like Heaven

Υπόθεση:  Ο Ντέιβιντ μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η προηγούμενη ένοικος Ελίζαμπεθ κυκλοφορεί ως φάντασμα. Προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της παράξενης αυτής συγκατοίκησης, ανακαλύπτουν ότι η Ελίζαμπεθ βρίσκεται σε κώμα, όμως οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να θέσουν οριστικά τέλος στη ζωή της.

6. Your Place or Mine?

Υπόθεση:  Η Ντέμπι και ο Πίτερ είναι κολλητοί, αλλά εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνη αποζητά τη ρουτίνα με τον γιο της στο Λος Άντζελες, ενώ εκείνος απολαμβάνει τις αλλαγές στη Νέα Υόρκη. Όταν, όμως, ανταλλάσσουν σπίτια και ζωές για μία εβδομάδα, ανακαλύπτουν ότι αυτό που πιστεύουν ότι θέλουν ίσως να μην είναι αυτό που χρειάζονται πραγματικά.

7. The Good Lie

Υπόθεση:  Τέσσερις νεαροί Σουδανοί πρόσφυγες φτάνουν το 2001 στις ΗΠΑ. Οι τρεις άντρες μεταφέρονται στο Κάνσας Σίτι, όπου με τη βοήθεια μιας κοινωνικής λειτουργού προσπαθούν να βρουν δουλειά και να φέρουν κοντά τους την αδελφή του ενός, η οποία έχει δοθεί σε μια ανάδοχη οικογένεια στη Βοστόνη.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή κεντρικής εικόνας: Wikimedia Commons

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;