Όσκαρ 2023: Η Michelle Yeoh γίνεται η πρώτη Ασιάτισσα που κερδίζει στον Α' Γυναικείο Ρόλο
Η πρωταγωνίστρια του «Everything Everywhere All at Once», Michelle Yeoh, έγραψε ιστορία με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Σε μία από τις πιο αμφίρροπες κατηγορίες των Όσκαρ 2023, αυτή του Α’ Γυναικείου Ρόλου, είδαμε να γράφεται ιστορία. Το βραβείο στην κατηγορία ήταν ανάμεσα στην Cate Blancett για την ερμηνεία της στο «Tar» και τη Michelle Yeoh για την ξεχωριστή ερμηνεία καριέρας στο «Everything Everywhere All at Once». Τελικά, η πρωταγωνίστρια των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ επικράτησε και άφησε ιστορία.

Η ηθοποιός, η οποία υποδύθηκε την ιδιοκτήτρια καθαριστηρίου Έβελιν Γουάνγκ στο «Everything Everywhere All at Once» το οποίο κέρδισε 6 ακόμα βραβεία, έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη Ασιάτισσα, καθώς και η πρώτη μη λευκή γυναίκα που κερδίζει στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου από το 2002 και τη Halle Berry. Η Berry είχε αποσπάσει το βραβείο στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Monster’s Ball».

Κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της όταν παρέλαβε το βραβείο, η Michelle Yeoh είπε:

«Για όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια που μου μοιάζουν και με παρακολουθούν απόψε, αυτή είναι μια ένδειξη ελπίδας και δυνατότητας. Αυτή είναι η απόδειξη του ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται. Και κυρίες, μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι έχετε περάσει το όριο ηλικίας. Ποτέ μην τα παρατάτε»

Στη συνέχεια, η ηθοποιός αφιέρωσε το βραβείο στη μαμά της και:

«Όλες τις μητέρες στον κόσμο, επειδή εκείνες είναι οι υπερηρωίδες. Γράφουμε ιστορία»

Σε ό,τι αφορά το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου, πριν τη νίκη της Yeoh, οι κριτικοί κινηματογράφου ήταν ανάμεσα στην Cate Blancett για τον ρόλο της Lydia Tar στην ταινία «Tar» και την ίδια τη Yeoh. Με τη θρυλική ηθοποιό του σινεμά δράσης και πολεμικών τεχνών να κερδίζει το βραβείο μετά από μία καριέρα που περιέχει ταινίες όπως τα «Crouching Tiger Hidden Dragon», «Yes, Madam» και «Crazy Rich Asians».

Η ταινία των Daniels «Everything Everywhere All at Once» κέρδισε 7 βραβεία στα Όσκαρ 2023 και είναι η πρώτη ταινία μετά το «Slumdog Millionaire» του 2008, που καταφέρνει να σαρώσει στα βραβεία. Παράλληλα, έγινε η τρίτη ταινία που κερδίζει τρία βραβεία υποκριτικής μετά τα «A Streetcar Named Desire» και «Network», ενώ είναι η πρώτη που το κατορθώνει και κερδίζει και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;